'Wij geloven in de kracht van eten en drinken' Henk Voormolen, expert in foodconcepten in de zorg Kom verder

In de zorg


Zorginstellingen maken de laatste jaren belangrijke slagen in kwaliteit. Die raken patiënten/bewoners, bezoekers en medewerkers. Het aanbod van eten en drinken in het ziekenhuisrestaurant, krijgt daar meer aandacht door. Dat aanbod is ook juist voor die drie groepen relevant: de rol van voeding bij het herstel van patiënten en bewoners, de beleving van bezoekers en de vitaliteit van medewerkers. Ieder van die groepen vraagt en verwacht bovendien meer keuze en kwaliteit. Voor zorginstellingen speelt daarnaast het belang om efficiënt met kosten om te gaan en te werken met een transparant kostenmodel.

Foodconcepten voor het ziekenhuisrestaurant
Natuurlijk zijn zorgorganisaties er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Daar is de zorg en begeleiding volledig op ingericht. Bij Albron denken we dat er meer is dat binnen een zorgorganisatie kan bijdragen aan het welzijn van mensen. We vinden vooral dat er rondom eten en drinken veel valt te winnen. Of het nu gaat om de versheid, voedingswaarde en smaak van de warme maaltijd, de kwaliteit van het personeelsrestaurant of het verbeteren van het aanbod in het bezoekersrestaurant. Daar hebben we niet alleen ideeën over. We hebben verschillende foodconcepten voor zorginstellingen ontwikkeld die hun waarde elke dag in de praktijk bewijzen.

Door onze brede ervaring zijn we overtuigd van de Kracht van Eten. Van de voedingskracht van verse producten en de verbindende kracht van samen koken en eten. We zien wat onze foodconcepten doen voor patiënten, bewoners, bezoekers en medewerkers. De uitnodigende open keuken van ons concept Pit in ziekenhuizen bijvoorbeeld, de keuzevrijheid van ons maaltijdconcept A la Carte en de huiselijkheid van onze Kookdames in kleine woonvormen. Eten en drinken krijgt zo in een zorgomgeving een grotere betekenis. Vitaliteit voorop, maar ook variatie, troost en gemak: elk concept omvat wat patiënten nodig hebben, bezoekers verrast en medewerkers willen.

Wil je meer weten op het gebied van eten en drinken in de zorg? Neem dan contact op met Henk!

Henk

Contact Henk

Neem contact op met Henk, onze expert op het gebied van eten en drinken in de zorg.
030 669 58 49 henk.voormolen@albron.nl

Cases in de zorg

Lokaal 12

Lokaal 12

Albron gaf Landpark Assisië een centrale ontmoetingsplek voor de bewoners met een verstandelijk handicap, medewerkers en bezoekers. En tegelijkertijd een passende werkomgeving voor de cliënten.

Lees meer

AMC Amsterdam

AMC Amsterdam

Albron vertaalde de wensen van het AMC en de heel verschillende doelgroepen in een foodconcept dat de Kracht van Eten als basis heeft: Pit. Een concept dat de identiteit van de organisatie verrassend versterkt.

Lees meer

Bekijk alle cases van In de zorg
Henk

Neem contact op met Henk

Neem contact op met Henk, onze expert op het gebied van eten en drinken in de zorg. 030 669 58 49 henk.voormolen@albron.nl