Waarde toevoegen met aantrekkelijke horeca

De ene dag verwacht je 20 mensen, de week erna 10.000 en je hebt dagen waar 100.000 mensen op af komen. Hoe ga je om met deze verschillen in aantallen en verzorg je voor al die mensen eten en drinken? Aan het woord is Ruud Homan, operationeel manager bij Albron en onder andere verantwoordelijk voor alle horeca op het terrein van TT Assen.

Sinds januari dit jaar organiseren wij alle horecafaciliteiten van TT Assen. Denk aan vaste horeca, VIP-tenten en -boxen, maar ook het eten en drinken in de buitenring. Daar hebben we maximaal 190 verkooppunten uitbesteed aan onderaannemers, maar wij voeren daarover de regie. Je hebt te maken met verschillende evenementen en dus verschillend publiek. Hier wordt het aanbod van eten en drinken op aangepast. De moeilijkheid zit vooral in het grote verschil in volume. Je gaat van 20 mensen naar 100.000 mensen.

Anticiperen en denken in scenario’s
Het zit in de hele goede voorbereiding en altijd een plan B hebben. Bijvoorbeeld op de zaterdag aan het einde van de dag; dan vraag je je af waar is het meeste bier verkocht? Dit check je voor de zondag. Dan weet je precies waar je het meeste bier moet hebben. Altijd pro-actief handelen. Wat hebben we geleerd van voorgaande evenementen? Wat er beter kan, kun je toepassen bij toekomstige evenementen. Kleine dingen kunnen soms al een groot verschil maken. We hebben een keer een vrachtwagen met bier op een andere plek gezet, zo konden we wél de hele dag bijvullen. Je maakt eigenlijk altijd een oplossing op maat en weet waar de vraag zit.

Hoe speel je in op de piek- en dalmomenten?
Het is een kwestie van goed inschatten. Uit ervaring weten we hoeveel mensen we nodig hebben voor welke hoeveelheid bezoekers. Het is een spel dat je medewerkers daar zijn waar de omzet wordt gemaakt. Iedere keer is het anders en kan het zijn dat je moet opschalen. We hebben een partnership met Randstad. We staan in direct contact met de mensen van Randstad, zo kunnen we aangeven waar we extra mensen nodig hebben. In dalmomenten kan het zijn dat we mensen eerder naar huis sturen. In het piekmoment zorgen we dat we genoeg medewerkers binnen hebben. Er zit bijvoorbeeld altijd een aantal mensen op de ‘reservebank’.

Hoe versterk je de beleving op TT Assen met food?
In het verleden stond iedereen met z’n eigen karretje en reclame-uitingen. Hier hebben we meer eenheid aangegeven. Alle onderaannemers hebben nu dezelfde huisstijl waarin het thema racen is verwerkt. We hebben met banners en vlaggen aangegeven wat voor eten je waar kunt kopen. Door middel van symbolen in de buitenring ziet dit er strakker, netter en overzichtelijker uit. Daarnaast is het voor de consument ook duidelijker. In het restaurant zie je de identiteit van TT Assen weer terug in de elementen van de ruimte. De legendes van het circuit komen terug, zo zie je een race-pak van Will Hartog hangen. Daarnaast zie je het terug in de materialen; zwarte vloer, een tafelblad van notenhout, veel glans en veel licht. Het restaurant is een versterking van de uitstraling van het circuit en loopt als het ware door naar binnen.

Hoe ontzorgt Albron concreet TT Assen?
- Snel kunnen op- en afschalen als dat nodig is op basis van bezoekersaantallen
- Geen zorgen over kwaliteit, beleving en voedselveiligheid van het eten en drinken
- Snelheid van service
- Voldoende en aantrekkelijk aanbod
- Snel kunnen inspelen op de wensen van het moment

We hopen dat ons verhaal bij TT Assen je inspireert. Wil je zelf met Albron aan de slag? Neem dan contact op met Ruud Homan, operationeel manager Horeca & Leisure: ruud.homan@albron.nl

 

Branches

In de vrije tijd

Thema's

Ruud

Contact Ruud

Neem contact op met Ruud
030-6695695 ruud.homan@albron.nl

Andere blogberichten in Gastvrijheid

Kookdame

Geschikt, ongeschikt of herschikt?

15-04-2019

Bijna alle bestuurders en managers van ziekenhuizen en zorgorganisaties die ik spreek, hebben een beetje buikpijn. Ze zien de vraag naar zorg toenemen terwijl het tekort aan geschikt personeel groter wordt. Zorgmedewerkers willen zo goed mogelijk hun steeds complexer wordende zorgtaken uitvoeren, maar zien soms het omgekeerde gebeuren: dan zitten ze noodgedwongen achter de receptie, krijgen huishoudelijke taken of staan tegen hun zin te koken. Daar wordt niemand beter van.

Lees verder
personalised food

Toekomstmuziek op mijn bord

13-12-2018

Soms lijkt mijn werk een beetje science fiction. Kort geleden liet ik mijn DNA-profiel opmaken, liep ik weken met een glucosemeter in mijn bovenarm en proefde ik gebakken zeewier en eendenkroos. Om de toekomstmuziek van eten en drinken te horen, speel ik zelf proefkonijn. Want wat vandaag nog fictie is, wordt sneller dan we denken werkelijkheid.

Lees verder
Kipster boerderij

De kip, het ei en het haantje

18-07-2018

Bij de late nazit van een barbecue op zo’n lome zomeravond komen steevast filosofische vragen op de tuintafel, tussen de wijnglazen. Laatst ontstond onder vrienden een gesprek over het eeuwige dilemma wat er eerst was: de kip of het ei. Over oorzaak en gevolg. Bij Albron weten we ook niet wat er eerst was, maar wel waar we zelf bewust voor kiezen: wélke kip en wélk ei.

Lees verder
Stappen vooruit

Appels bij de kassa

27-02-2018

Twaalf weken lang toetsten onderzoekers van de VU allerlei praktische strategieën in dertig bedrijfsrestaurants, waaronder locaties van Albron. Allemaal nudging-strategieën: geen dwingende of beperkte keuze, maar subtiele duwtjes in een goede richting. Dus niet de kroketten van het menu halen, maar appels bij de kassa leggen. Plaats, prijs, promotie, product: in elke P uit de marketingmix stopten de wetenschappers een aansporing. Salades een prominentere plaats geven, gezondere broodjes goedkoper maken, fruit aanbieden in een combi-deal en van minder vette kaas simpelweg meer uitstallen dan de gangbare.

Lees verder
Meer blog artikelen
Ruud

Neem contact op met Ruud

Neem contact op met Ruud, onze expert op het gebied van eten en drinken in de vrije tijd. 030-6695695 ruud.homan@albron.nl