Waarde toevoegen met aantrekkelijke horeca

De ene dag verwacht je 20 mensen, de week erna 10.000 en je hebt dagen waar 100.000 mensen op af komen. Hoe ga je om met deze verschillen in aantallen en verzorg je voor al die mensen eten en drinken? Aan het woord is Ruud Homan, operationeel manager bij Albron en onder andere verantwoordelijk voor alle horeca op het terrein van TT Assen.

Sinds januari dit jaar organiseren wij alle horecafaciliteiten van TT Assen. Denk aan vaste horeca, VIP-tenten en -boxen, maar ook het eten en drinken in de buitenring. Daar hebben we maximaal 190 verkooppunten uitbesteed aan onderaannemers, maar wij voeren daarover de regie. Je hebt te maken met verschillende evenementen en dus verschillend publiek. Hier wordt het aanbod van eten en drinken op aangepast. De moeilijkheid zit vooral in het grote verschil in volume. Je gaat van 20 mensen naar 100.000 mensen.

Anticiperen en denken in scenario’s
Het zit in de hele goede voorbereiding en altijd een plan B hebben. Bijvoorbeeld op de zaterdag aan het einde van de dag; dan vraag je je af waar is het meeste bier verkocht? Dit check je voor de zondag. Dan weet je precies waar je het meeste bier moet hebben. Altijd pro-actief handelen. Wat hebben we geleerd van voorgaande evenementen? Wat er beter kan, kun je toepassen bij toekomstige evenementen. Kleine dingen kunnen soms al een groot verschil maken. We hebben een keer een vrachtwagen met bier op een andere plek gezet, zo konden we wél de hele dag bijvullen. Je maakt eigenlijk altijd een oplossing op maat en weet waar de vraag zit.

Hoe speel je in op de piek- en dalmomenten?
Het is een kwestie van goed inschatten. Uit ervaring weten we hoeveel mensen we nodig hebben voor welke hoeveelheid bezoekers. Het is een spel dat je medewerkers daar zijn waar de omzet wordt gemaakt. Iedere keer is het anders en kan het zijn dat je moet opschalen. We hebben een partnership met Randstad. We staan in direct contact met de mensen van Randstad, zo kunnen we aangeven waar we extra mensen nodig hebben. In dalmomenten kan het zijn dat we mensen eerder naar huis sturen. In het piekmoment zorgen we dat we genoeg medewerkers binnen hebben. Er zit bijvoorbeeld altijd een aantal mensen op de ‘reservebank’.

Hoe versterk je de beleving op TT Assen met food?
In het verleden stond iedereen met z’n eigen karretje en reclame-uitingen. Hier hebben we meer eenheid aangegeven. Alle onderaannemers hebben nu dezelfde huisstijl waarin het thema racen is verwerkt. We hebben met banners en vlaggen aangegeven wat voor eten je waar kunt kopen. Door middel van symbolen in de buitenring ziet dit er strakker, netter en overzichtelijker uit. Daarnaast is het voor de consument ook duidelijker. In het restaurant zie je de identiteit van TT Assen weer terug in de elementen van de ruimte. De legendes van het circuit komen terug, zo zie je een race-pak van Will Hartog hangen. Daarnaast zie je het terug in de materialen; zwarte vloer, een tafelblad van notenhout, veel glans en veel licht. Het restaurant is een versterking van de uitstraling van het circuit en loopt als het ware door naar binnen.

Hoe ontzorgt Albron concreet TT Assen?
- Snel kunnen op- en afschalen als dat nodig is op basis van bezoekersaantallen
- Geen zorgen over kwaliteit, beleving en voedselveiligheid van het eten en drinken
- Snelheid van service
- Voldoende en aantrekkelijk aanbod
- Snel kunnen inspelen op de wensen van het moment

We hopen dat ons verhaal bij TT Assen je inspireert. Wil je zelf met Albron aan de slag? Neem dan contact op met Ruud Homan, operationeel manager Horeca & Leisure: ruud.homan@albron.nl

 

Meer blog artikelen