Organisatie

De directie van Albron B.V. wordt gevormd door vijf directeuren, waaronder twee statutaire directeuren. Daarnaast is er een driehoofdige Raad van Commissarissen, die minimaal 5 keer per jaar formeel vergadert met de Statutaire Directie. Het bestuur van Stichting Albron bestaat uit de twee leden van de Raad van Commissarissen, een oud commissaris en twee externe leden.

Het directieteam van Albron bestaat uit:
Teun Verheij - algemeen directeur
Tim Kraaier - financieel directeur
Corno Stam - commercieel directeur Catering
Dick Bennink - operationeel directeur Catering
Robert Visser - directeur Horeca & Leisure

Een ideële achtergrond 
Stichting Albron is ontstaan door een fusie van de Stichting Albron Capelle en de Stichting Albron Utrecht. Deze stichtingen kennen hun oorsprong in de historie van de twee rechtsvoorgangers van het huidige Albron, te weten B.R.N. uit Rotterdam en Service One Catering uit Utrecht. Beide organisaties zijn eind 19e begin 20e eeuw begonnen vanuit een ideële achtergrond met het opzetten en runnen van koffiehuizen. Voorkomen van alcoholmisbruik was toen de belangrijkste drijfveer. En hoewel vandaag de dag dergelijke doelstellingen geen onderdeel meer uitmaken van de statuten, blijven aandacht en inzet voor gezondheid en welzijn van mensen binnen en buiten Albron belangrijke thema's en waarden binnen het huidige bedrijf.

De organisatie heeft een winstoogmerk, overigens zonder een dividendhistorie te kennen. De winsten worden dus niet aan derden uitgekeerd, maar worden geïnvesteerd in innovaties die invulling geven aan het streven naar continuïteit.

Verslaglegging
Sinds 2012 rapporteren we volgens de internationale richtlijnen voor MVO-verslaglegging van het Global Reporting Initiative (GRI) in ons Duurzamer Ondernemen verslag. Albron heeft er voor gekozen om te rapporteren op GRI-niveau B. Hieronder leest u de verslagen:
Financieel jaarverslag 2015
GRI-verslag 2015
GRI-verslag 2014

Albron is sinds oktober 2016 verbonden met Facilicom 
Albron is sinds oktober 2016 verbonden met Facilicom. Facilicom Group is als grote, van origine Nederlandse facilitaire totaaldienstverlener actief in vestigingen in Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Facilicom biedt werkgelegenheid aan ruim 28.000 medewerkers met een omzet van ca. 1,2 miljard. Facilicom is onder meer actief in de branches schoonhouden, beveiliging, bedrijfscatering, facilitair management, bouw en installatie, horecadiensten en zorg & welzijn. Het bedrijf levert voor steeds meer opdrachtgevers combinaties van diensten, gebundeld in een geïntegreerd pakket. Sinds de oprichting in 1966 is het hoofdkantoor gevestigd te Schiedam.