Albron versterkt conceptenportfolio met overname Coffeecompany

CC_hoog_LR.jpg

Albron heeft het voornemen om per 1 juli 2021 de keten Coffeecompany over te nemen van JDE Peet’s. Daarmee versterken we ons conceptenportfolio en onze positie op high traffic-locaties zoals winkelcentra en binnensteden. Met de overname verwelkomen we een mooi merk met smaakmakers in ons midden en nemen we een volgende stap in onze ambitie om te groeien.  

Coffeecompany is in 1996 opgericht als specialistische koffieketen in Amsterdam. Na een flinke groei in locaties nam JDE Peet’s de keten eind 2011 over. Inmiddels heeft Coffeecompany een eigen branderij in Amsterdam en 31 vestigingen in onder meer Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Leiden, Rotterdam en Delft. Elk met een unieke plek in de buurt. In maart 2021 opende Albron als licentienemer haar eerste Coffeecompany in Mall of the Netherlands in Leidschendam. Deze prettige eerste samenwerking leidde tot gesprekken over de overname.

Steviger positie op high traffic-locaties
De voorgenomen overname past bij onze nieuwe koers, die gericht is op verdere groei. Door de landelijke spreiding van Coffeecompany krijgt Albron een nog steviger positie op high traffic-locaties. Sinds 2016 groeit Albron sterk in bijvoorbeeld winkelcentra en binnensteden met eigen concepten en street brands als Anne&Max en Le Perron. Met de toevoeging van Coffeecompany bouwen we ons conceptenportfolio strategisch verder uit. Binnen Albron continueert Coffeecompany haar activiteiten onder de eigen merknaam en identiteit. Albron neemt alle medewerkers van Coffeecompany over en zet ook de franchise-activiteiten binnen Coffeecompany ongewijzigd voort.

Nog eens 18 Coffeecompany-vestigingen
Jan Willem Hilbron, Commercieel en Operationeel Directeur Albron: “Coffeecompany is al 25 jaar een herkenbaar Nederlands koffieconcept in het straatbeeld van steden en kent veel loyale gasten. Daarom is deze keten een waardevolle aanvulling op ons portfolio. Ook de klik met de organisatie is heel goed. We zijn van plan om tot en met 2025 nog eens 18 Coffeecompany-vestigingen te openen.” Roland Deege, General Manager Coffeecompany: “Coffeecompany droomt ervan de beste koffieketen van de wereld te worden en iedereen te laten zien dat koffie zoveel meer kan zijn dan gewoon koffie. Wij zijn daarom verheugd dat Albron deze ambitie verder vorm gaat geven.”

Meer nieuwsberichten