Thema's
Kookdame

Geschikt, ongeschikt of herschikt?

05-11-2019

Bijna alle bestuurders en managers van ziekenhuizen en zorgorganisaties die ik spreek, hebben een beetje buikpijn. Ze zien de vraag naar zorg toenemen terwijl het tekort aan geschikt personeel groter wordt. Zorgmedewerkers willen zo goed mogelijk hun steeds complexer wordende zorgtaken uitvoeren, maar zien soms het omgekeerde gebeuren: dan zitten ze noodgedwongen achter de receptie, krijgen huishoudelijke taken of staan tegen hun zin te koken. Daar wordt niemand beter van.

Lees verder
Albron Zeewier

Vaart in de eiwittransitie

22-10-2019

Via een logische stap ben ik in de eiwittransitie beland: ik was diëtist, deed wetenschappelijk onderzoek naar voeding en ben nu adviseur gezonde voeding binnen het grootste cateringbedrijf van Nederland. Hier komt alles samen; adviseren, onderzoeken en experimenteren. De laatste tijd vooral rond de verschuiving van dierlijk naar plantaardig. 

Lees verder
Restaurant Blooming Dutch

The Blooming Dutch,

15-10-2019

Het restaurant The Blooming Dutch van Keukenhof is in de eerste plaats een plek voor gastvrijheid en lekker eten & drinken. Maar dit is zeker niet het enige. Wanneer wij foodconcepten creëren is dit altijd met als doel om de identiteit van de opdrachtgever te versterken. Zo brengen we met eten en drinken de gastbeleving naar een hoger niveau. Hoe?

Lees verder
de schoenmaat van je lunch

De schoenmaat van je lunch

09-10-2019

Koffie, een sapje, vers fruit, een salade: op het oog is er niets opvallends aan mijn dagelijkse lunch in De Meern, op het hoofdkantoor van Albron. Maar achter de schermen werkt een heel team er hard aan om de schoenmaat van mijn lunch zo klein mogelijk te maken. En die van alle honderdduizenden maaltijden die we dagelijks serveren. Want de CO2-voetafdruk die we achterlaten, houden we graag bescheiden.

Lees verder
Meer blog artikelen