'Albron's visie op voeding sluit volledig aan op onze wensen' Marian Zoodsma - Lid Raad van Bestuur Zaans Medisch Centrum

Zaans Medisch Centrum

Na de goede ervaringen in het IJsselland Ziekenhuis, koos ook ZMC voor Albron als foodservicepartner. Waarom biedt Albron patiëntenvoeding aan en hoe realiseerden we dit bij het ZMC?


Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) is een regionaal stads/streek-ziekenhuis met 300 bedden voor de Zaanstreek en omringende gebieden. ZMC streeft ernaar tot de 25% beste ziekenhuizen van Nederland te behoren o.a. op de terreinen patiënten- en medewerkerstevredenheid. Begin 2017 verhuisde ZMC naar een volledig nieuw ziekenhuis inclusief zorgboulevard. Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen door het bekende architectenbureau Mecanoo en behoort tot de duurzaamste van Nederland.

ZMC zocht een partner die, binnen korte tijd, haar ideeën op het gebied van gastvrijheid voor alle doelgroepen (patiënten, bezoekers en medewerkers) concreet kon uitwerken, vormgeven en realiseren. Achtergrond van dit verzoek was enerzijds de voortschrijdende nieuwbouw en anderzijds het gebrek aan interne expertise op dit gebied. Tegelijkertijd zocht ZMC een partij die mee wilde denken en investeren in voorzieningen passend bij het niveau en de uitstraling van het nieuwe ziekenhuis.

Albron is, binnen een gezamenlijke projectstructuur, in gesprek gegaan met alle belanghebbenden (zoals verpleegkundigen, diëtisten, zorgmanagers, patiëntenraad en de facilitaire afdeling) om wensen te achterhalen en mogelijke oplossingen te toetsen. De beide projectleiders vanuit ZMC en Albron hebben de uitkomst hiervan vastgelegd in een gedetailleerd werkdocument. Vanuit Albron is voor ZMC een multifunctioneel team actief van Operatie, Opstart, Inkoop, Marketing, Controlling, Juridische Zaken, ICT tot HR.

Er staat in Zaandam een prachtig ziekenhuis met een volledig op maat gesneden eten & drinken concept voor de patiënten van ZMC, waarin beleving en gastvrijheid voorop staan. De ronde espressobar in de centrale hal is een opvallend beeldbepalend en sfeerverhogend element. Het compacte personeelsrestaurant op de 1e verdieping is een gezellige plek om lekker te lunchen, bij te komen en bij te praten met collega’s. Het bezoekersrestaurant Pit aan het begin van de zorgboulevard is, met de open keuken, dé plek om de hele dag door te genieten van lekkere, verse producten met de nadruk op vitaliteit. Alles bij elkaar vormen de door Albron bij ZMC gerealiseerde concepten een volledig palet aan eten & drinken voor alle momenten en alle doelgroepen. Daarmee helpt Albron ZMC om haar doelstellingen op het gebied van gastvrijheid, kwaliteit, tevredenheid en kostenbeheersing waar te maken.

Branches

In de zorg

Thema's

Henk

Contact Henk

Neem contact op met Henk, onze expert op het gebied van eten en drinken In de zorg.
030 669 58 49 henk.voormolen@albron.nl

“In ons nieuwe Zaans Medisch Centrum willen wij onze patiënten een healing environment bieden. Eten is daarbij een belangrijk onderdeel. Daarom zochten wij naar een nieuw voedingsconcept voor onze patiënten. Het ZMC koos bewust voor samenwerking met Albron, omdat de visie van Albron op voeding aansluit bij onze wensen. Het afgelopen jaar heeft Albron, samen met betrokkenen binnen het ZMC, een concept ontwikkeld dat past bij de mogelijkheden van ons nieuwe gebouw en dat past bij onze gastvrijheidsvisie. Eind januari 2017 hebben we ons prachtige nieuwe ziekenhuis betrokken. De patiënten zijn zeer tevreden zijn over de keuze en kwaliteit van het eten & drinken. De komende tijd gaan we het concept verder fijn slijpen en de mogelijkheden die het concept biedt ten volle benutten.”


Marian Zoodsma - Lid Raad van Bestuur Zaans Medisch Centrum

patientenvoeding ZMC personeelsrestaurant ZMC personeelsrestaurant overzicht ZMC bezoekersrestaurant ZMC bezoekersrestaurant counter ZMC espressobar ZMC

Bekijk ook

Lokaal 12

Lokaal 12

Albron gaf Landpark Assisië een centrale ontmoetingsplek voor de bewoners met een verstandelijk handicap, medewerkers en bezoekers. En tegelijkertijd een passende werkomgeving voor de cliënten.

Lees meer

AMC Amsterdam

AMC Amsterdam

Albron vertaalde de wensen van het AMC en de heel verschillende doelgroepen in een foodconcept dat de Kracht van Eten als basis heeft: Pit. Een concept dat de identiteit van de organisatie verrassend versterkt.

Lees meer

Bekijk alle cases
Henk

Neem contact op met Henk

Neem contact op met Henk, onze expert op het gebied van eten en drinken In de zorg. 030 669 58 49 henk.voormolen@albron.nl