Schoolvoorbeeld van de cateringpraktijk Bernadette van de Laak – Directeur De Rooi Pannen Breda

De Rooi Pannen

Met welke partner kan De Rooi Pannen zijn leerlingen een schoolvoorbeeld van de cateringpraktijk voorschotelen?

In Albron vond scholengemeenschap De Rooi Pannen de juiste partner om leerlingen meer expertise uit de cateringpraktijk te bieden. Vooral voor leerlingen die de opleiding tot Manager party-, event- en businesscatering volgen. Door de samenwerking met Albron importeerde De Rooi Pannen kennis en ervaring uit de branche: een methode die de opleiding eerder voor andere sectoren toepaste. Albron introduceerde op de scholengemeenschap het restaurantconcept Onze Keuken, biedt stageplaatsen in verschillende outlets en deelt kennis op open dagen en in gastcolleges.

In het opleidingsrestaurant bereiden leerlingen de lunch en het diner. Door het runnen van het restaurant komen ze in aanraking met alle facetten van het vak: van het bestellen en ontvangen van producten tot wet- en regelgeving, het volgen van recepten en het verlenen van gastvrije service. Op veel cateringlocaties van Albron kunnen leerlingen van De Rooi Pannen terecht voor een stage. Het stagerestaurant van Center Parcs Port Zélande draait grotendeels op stagiairs, die daar vergaande verantwoordelijkheden krijgen. Het feit dat oud-leerlingen regelmatig een baan vinden bij Albron, bewijst het succes van de samenwerking. Daarnaast investeren we op deze manier in het talent van de toekomst met als doel deze leerlingen aan ons te binden en een carrière binnen Albron te bieden.
 

 

“Het schoolvoorbeeld van de cateringpraktijk dat Albron biedt maakt onze opleiding Manager party-, event- en businesscatering een stuk sterker. De combinatie van het restaurantconcept, de uitdagende stages en de gastcolleges zijn een rijke vorm van samenwerken, waar onze leerlingen heel enthousiast over zijn.” Bernadette van de Laak – Directeur De Rooi Pannen Breda

Frank

Contact Frank

Neem contact op met Frank, onze expert op het gebied van Gastvrijheid.