Stephen Ritz bezoekt LunchMaatjes!

Op maandag 11 maart 2024 bracht Stephen Ritz, wereldwijd bekend als oprichter van Green Bronx Machine, een bezoek aan LunchMaatjes bij a.s.r. Tijdens dit bezoek deelde Ritz zijn ervaringen met betrekking tot zijn innovatieve aanpak van stedelijke landbouw, gericht op schoolgaande kinderen.

Lunchtalk

When you change food, you change everything
Stephen Ritz heeft bekendheid verworven door het creëren van het eerste eetbare klaslokaal ter wereld en heeft meer dan 52.000 kilo groenten verbouwd in The South Bronx, een van de onveiligste wijken van New York. Het creëren van goed presterende scholen, gezonde en gelukkige kinderen en het veranderen van het begrip gezondheid zijn daarbij zijn doelen. Onder het mom “When you change food, you change everything” trekt deze 'man with the cheese hat' ten strijde! Tijdens een informele bijeenkomst deelde hij zijn filosofie en werkwijze, waarbij hij in gesprek ging met Jos Lutterman, eigenaar van LunchMaatjes, om te verkennen hoe beide initiatieven elkaar kunnen versterken in het tegengaan van luncharmoede op scholen.

A7400901.jpg

Leren en inspireren
Want niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland is er sprake van luncharmoede. Per klas gaan gemiddeld drie kinderen zonder eten naar school. In sommige wijken is dit nog veel meer. Inmiddels is er landelijk aandacht voor het luncharmoedeprobleem, maar initiatieven versnipperen en hebben zo niet altijd de gewenste impact en verschillende subsidiepotjes maken het aanvragen van financiële steun ondoorzichtig. LunchMaatjes verzorgt gezonde zelfsmeerlunches voor tien basisscholen in Utrecht en sluit steeds meer scholen in Utrecht en daarbuiten aan! Samen met Jos bezocht Stephen één van de scholen waar LunchMaatjes al actief is. 

Stephen Ritz

Stichting Albron, funding partner van LunchMaatjes, organiseerde deze bijeenkomst, waarvoor ze geïnteresseerden uit allerlei bestuurlijke lagen uitnodigde. Het bezoek van Stephen Ritz aan LunchMaatjes bood een unieke kans om kennis en ervaringen uit te wisselen en de samenwerking te zoeken voor een betere toekomst voor kinderen met luncharmoede.  

Meer nieuwsberichten