Duurzaamheid is een kwestie van kiezen Bart van Westreenen, expert op het gebied van duurzaamheid

Duurzaam

De voetafdruk die mensen wereldwijd achterlaten, bestaat voor bijna een derde uit wat we eten en drinken. Met meer duurzame voeding kunnen we onze schoenmaat dus flink verkleinen. Bij Albron doen we dat.  

Van alles op ons menu weten we bij Albron niet alleen hoe gezond, maar ook hoe duurzaam het is. Onze producenten en leveranciers helpen ons om per product bijvoorbeeld de CO2-impact te berekenen op basis van herkomst en samenstelling. Die brede berekening gaat verder dan keurmerken, die vaak maar op één aspect letten. De soms verrassende cijfers delen we met onze klanten via onze Impactmonitor: een dynamisch dashboard voor verdere verduurzaming op restaurantniveau. Want in duurzaamheid lopen we graag voorop.  

Meer plantaardig

Bij verduurzaming van ons eten en drinken is eiwittransitie het toverwoord, want wereldwijd stoot de veehouderij 20% van alle broeikasgassen uit.  We kunnen een groot deel dierlijke eiwitbronnen vervangen door plantaardige. Albron is als enige cateraar partner van Dutch Cuisine en medeondertekenaar van de Green Deal Dutch Cuisine. Een van de belangrijkste principes van deze samenwerking luidt: minimaal 80% groente en maximaal 20% vlees. Dat principe is een leidraad bij het samenstellen van onze menu’s. 

Minder verspilling

Een wereld zonder afval is onze droom. Daar dragen we aan bij door voedselverspilling sterk terug te dringen. Bij de productie, waarover we praten met producenten. In onze keukens, waar we met slimme recepten afval minimaliseren. En na de bereiding, bijvoorbeeld via de app Too Good To Go. Ook de talenten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verspillen we niet: we geven deze mensen met liefde alle kansen en nieuwe perspectieven. 

Bekijk onze duurzame concepten & cases