Albron wint Horecava Innovation Award 2024 met Smaakchef

Horecava_Innovation_Award1.jpg

Met ons voedings- en welzijnsconcept Smaakchef zijn we tijdens de Horecava verkozen tot overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2024! Ook in onze eigen categorie Concepts, Interieur & design stonden we op de eerste plek. Deze onderscheiding is een mooie erkenning voor onze innovatieve kijk op eten en drinken in de zorg.

Vers bereid & met liefde verzorgd
Smaakchef verzorgt de warme maaltijd in kleinschalige en bijzondere woonvormen. Vers eten en drinken en oprechte aandacht van onze Smaakchefs voor bewoners, waarbij het zorgpersoneel ontzorgd wordt, maken dit concept zo bijzonder.

Smaakchef viel in positieve zin op bij de Horecava Innovation Award jury, die het concept prees om de veelzijdigheid en maatschappelijke relevantie. Juryvoorzitter Puck Wilbers lichtte drie zaken in het bijzonder uit. Ten eerste ligt de kwaliteit van de warme maaltijd hoog, waarbij er veel aandacht is voor verse, gezonde voeding. Daarnaast creëert Smaakchef banen voor mensen die niet meer in de reguliere hospitality branche kunnen of mogen werken. Denk aan gepensioneerden of deeltijdwerkers vanwege mantelzorgtaken. Ten derde wordt het zorgpersoneel ontzorgd, doordat de warme maaltijd uit handen wordt genomen. Het zorgpersoneel kan zich zo meer bezighouden met hun primaire werkzaamheden, terwijl de kwaliteit van een warme maaltijd voor de bewoners gewaarborgd blijft. Wilbers: “Het zijn heel veel elementen bij elkaar. En daardoor een terechte winnaar!”.

Lagere zorgkosten door vers koken
De budgetten in de zorg staan onder druk en daardoor ook het voedingsbudget. Voor een zorgorganisatie hoeft het uitbesteden van de warme maaktijd niet duurder te zijn. In de eerste plaats komt dat door de lagere loonkosten van ons hospitalitypersoneel ten opzichte van de zorg-cao. Daarnaast haal je een professional in huis, die naast verstand van lekkere en gezonde voeding, ook gewend is om binnen de budgetten te blijven. En het scheelt je administratieve lasten en kosten. Wil je meer weten over wat Smaakchef voor jouw organisatie betekent? Neem contact op met Daan Spekschoor voor een vrijblijvende offerte op maat.

Verhoging van welzijn 
We bedanken al onze Smaakchef-collega’s die dag in dag uit met liefde verse maaltijden bereiden voor bewoners van kleinschalige en bijzondere woonvormen. Dankzij hun passie voor koken, maar bovenal voor de zorg, maken zij de warme maaltijd voor bewoners het hoogtepunt van de dag. 

We zijn er trots op dat de sociale kant van eten en drinken met deze prijs de waardering krijgt die het verdient. 

Meer nieuwsberichten