Albron start met Smaakchef-platform

16-9_1280x720 px_300dpi.jpg

Albron wijzigt haar concept ‘Kookdame’ naar ‘Smaakchef’. Een naam die onze liefde voor eten en drinken weerspiegelt en beter past in de huidige tijdsgeest. Het concept blijft na 30 jaar relevanter dan ooit. Albron is met Smaakchef een samenwerking aangegaan met Keukentijgers. Samen inspireren ze de Smaakchefs met informatie over eten en drinken via een eigen platform. 

Met de nieuwe merknaam ‘Smaakchef’, was het ook tijd voor de introductie van een nieuw leerplatform. Samen met Keukentijgers ontwikkelden we het Smaakchef-platform. Op het platform vinden de Smaakchefs allerlei informatie, 5-minuten trainingen en tips en inspiratie rondom voeding en werken met voeding in de zorg.

Op het Smaakchef-platform staat iedere maand een thema centraal. Dat thema wordt altijd op twee manieren ingevuld: zowel gericht op theoretische kennis over voeding, als op de persoonlijke ontwikkeling van de Smaakchefs. Wenda Linthorst, mede-eigenaar van Keukentijgers: “We hebben gezien dat verantwoordelijken van eten en drinken in de zorg succesvol geïnspireerd worden met kleine hoeveelheden lesstof per keer. Door op een energieke en frisse manier informatie te blijven geven aan Smaakchefs van maximaal 10 minuten per week, blijven we samen werken aan eten en drinken als hoogtepunt van de dag. Ook kunnen we zo inspelen op de veranderende wensen nu en in de toekomst. Zo zien we nu meer vragen naar een andere verhouding van plantaardig en dierlijk op het bord zonder de herkenbaarheid te verliezen.”

Meer impact maken door kennisdeling

De honderden Smaakchefs die in de zorg werken, doen veel meer dan goed eten en drinken bereiden. Een Smaakchef staat letterlijk in de keuken van de bewoner en biedt bewoners naast eten ook aandacht en sociaal contact. De Smaakchef is een prettige, stabiele factor in de huiskamer. Ook voor de zorgverlener is de aanwezigheid van een Smaakchef een uitkomst. Smaakchefs ontzorgen de zorg, door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. Ook wordt de Smaakchef gestimuleerd om de interactie en samenwerking met zorgmedewerkers op te zoeken. Zo leren zij eveneens meer over eten en drinken en die kennis en kunde kunnen ze inzetten tijdens de eetmomenten waarop de smaakchef niet aanwezig is. Op die manier verbetert het eten en drinken in de gehele zorgorganisatie.

Joni Beintema, productmanager zorg bij Albron, noemt de samenwerking met Keukentijgers een enorm positieve stap: “Op het Smaakchef-platform wordt belangrijke informatie compact en aantrekkelijk aangeboden. Altijd met een directe link naar de praktijk. Dat is de kracht. Door dit programma aan te bieden, naast onze e-learnings en praktijktrainingen, worden collega's gestimuleerd het beste uit hun werk te halen. En dat zorgt weer voor nog mooiere momenten in de langdurige zorg. Het is een samenwerking met een enorme potentie.”

Meer weten over Smaakchef? Kijk op www.albron.nl/smaakchef

Meer nieuwsberichten