Plantaardig snacken, da's lekker!

11 juli 2023 • Leestijd 3 minuten

Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor ons lichaam, maar de manier waarop we ze produceren en consumeren is niet langer houdbaar. Zo'n 60 procent van onze eiwitinname komt van dierlijke producten en 40 procent is plantaardig. Dat moet veranderen, maar het blijkt niet altijd even makkelijk te zijn.

Opmars van groentesnacks

Duurzaamheidsplatform en partner Change Inc. ging op bezoek bij The Green House, het circulaire restaurant van Albron. Daar serveren we de snacks van Snackwithbenefits: groentesnacks op basis van bloemkool, mais en oesterzwam én chips van restromen van aardappel.

In onderstaande video gaat presentatrice Romy in gesprek met iedereen in deze voedselketen om tips over het bevorderen van gedragsverandering op te halen. Ook schijnt wetenschapper Marleen Onwezen haar licht op hoe je gasten zover krijgt over te stappen van dierlijke naar plantaardige producten.