Vers bereid & met liefde verzorgd

11 september 2023 • Leestijd 3 minuten

Smaakchef ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. Van de inkoop van de verse ingrediënten tot het eetmoment wordt de continuïteit van een goede maaltijd gewaarborgd. Zo kan het zorgpersoneel zich primair richten op hun eigen werkzaamheden.

We vieren feest! 
Albron's Smaakchef heeft de Horecava Innovation Award 2024 gewonnen! Lees hier meer over de jurybeoordeling. 

Vers bereid & met liefde verzorgd

Smaakchef maakt bewoners blij 

‘Vers bereid & met liefde verzorgd’: dat is waar Smaakchef voor staat. Onze Smaakchefs hebben een passie voor koken én voor de zorg. De Smaakchef verzorgt maaltijden op plekken waar bewoners, van jong tot oud, met elkaar wonen. Het draait daarbij niet alleen om eten, maar ook om via de maaltijd het welzijn van de bewoners te vergroten. Door herkenbare maaltijden te koken, bewoners inspraak te geven en mee te laten helpen met de bereiding. En om een luisterend oor te bieden. Er gewoonweg te zijn. De aanwezigheid van een Smaakchef in de huiskamer brengt een bijzondere dynamiek teweeg in de onderlinge band tussen bewoners, de Smaakchef en het zorgpersoneel. De geuren die de ruimte vullen en de herkenbare smaken dragen daar ook aan bij. Deze oprechte aandacht heeft bewezen invloed op het welzijn van bewoners. 

Smaakchef ontzorgt de zorg

De druk op zorgpersoneel is al jaren onverminderd hoog. De zorgt loopt tegen haar grenzen aan. Door de vergrijzing neemt de zorgvraag de komende jaren verder toe. Momenteel is er al een tekort aan zorgpersoneel. Voor het personeel is de aanwezigheid van een Smaakchef een uitkomst. De Smaakchef ontzorgt hen, door de bereiding van de vers gekookte, warme maaltijd uit handen te nemen. Zo kan het zorgpersoneel zich primair richten op hun eigen werkzaamheden.

Hieronder krijg je een impressie van wat Smaakchef allemaal doet op een woongroep. 

Smaakchef weet wat te doen

Een Smaakchef is iemand met uitgebreide kennis van voeding, mensen en smaak. Met meer dan 30 jaar ervaring in de zorg, voorheen onder de naam ‘Kookdame’, biedt Smaakchef de expertise en ondersteuning die nodig is. Bovendien kookt de Smaakchef met duurzame producten en wordt veel aandacht geschonken aan de kwaliteit en samenstelling van de maaltijd. De Smaakchefs zijn door Albron getraind op kennis van voeding en op de omgang met de bewoners van de woonvorm waar ze werken. Iedere doelgroep vraagt om een andere benadering. Daar weten we als geen ander op in te spelen.

De Smaakchef blijft zich wekelijks ontwikkelen, dankzij een Smaakchef-platform met daarop gepersonaliseerde trainingen, webinars en korte testen. Met de kennis en kunde die de Smaakchefs hiermee opdoen, inspireren ze het zorgpersoneel die dat vervolgens meeneemt in de eetmomenten waarop er geen Smaakchef aanwezig is. Zo ontstaat een synergie die de kwaliteit van voeding in de hele zorgorganisatie ten goede komt.

Smaakchef_vers.jpg

Word ook een Smaakchef 

Werk je het liefste in de zorg én wil je lekker koken? Kom werken als Smaakchef! Hier vind je meer informatie.

Haal Smaakchef in huis

Wil je weten wat Smaakchef voor jouw zorgorganisatie kan betekenen? Of heb je een vraag over Albron in jouw ziekenhuis of instelling? We helpen je graag! Neem contact op of laat je gegevens achter. 

Smaakchef_Contactblok Daan albron.nl.jpg