Samenwerking Albron met Wezo/WRA is een feit

Albron en Wezo hebben in oktober hun succesvolle samenwerking bekrachtigd met een contract. Albron gaat mensen, die in de catering aan de slag willen, in het leerrestaurant van Wezo trainen. Zo kan Albron zijn kennis delen en kunnen er meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het horecavak worden opgeleid.

Intensieve samenwerking
Naast het verzorgen van de catering en het opleiden van mensen runt de cateringmanager van Albron het bedrijfsrestaurant en de vergaderservice met de praktijkleerlingen van Wezo. Ook kandidaten van externe opdrachtgevers kunnen deelnemen aan dit traject. De kandidaten leren bijvoorbeeld snijtechnieken, het voorbereiden van voedsel, werken volgens recepten en het werken in de spoelkeuken. Medewerkers die het uitgebreide traject volgen werken tenminste een half jaar op één van de locaties van Albron in de buurt. Na de start in juli 2017 zijn de eerste medewerkers al gedetacheerd en rondden twee medewerkers na een kort traject de basismodule catering af.

De samenwerking van de gemeentelijke afdeling WRA (Werk, Re-integratie, Arbeidsparticipatie) en Wezo wordt hier eveneens mooi zichtbaar. Kandidaten kunnen via het brancheteam ‘Horeca’ aangemeld worden voor een opleiding in de catering in het leerrestaurant van Wezo. 

Waardevolle Werkgever Award 2017
Afgelopen zomer won Albron de Waardevolle Werkgever Award 2017. De jury noemde het bewonderenswaardig wat Albron allemaal doet voor potentiele werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, "Bij Albron 'smaakt' het verschil". Albron creëert op deze manier waardevolle momenten vanuit een positief perspectief voor alle betrokkenen.

Het doel van de samenwerking met Albron is dat medewerkers vanuit Wezo en WRA een stap maken richting reguliere catering- en horecabedrijven in de regio Zwolle.

Meer nieuwsberichten