Koffie met perspectief op een loopbaan

GGzE Eindhoven biedt ondersteuning aan mensen met psychische en psychiatrische problematiek. Bij het ontwikkelen van een nieuwe dagbesteding voor de cliënten van GGzE, is de sociale onderneming 'Caffeine Dealers' opgezet. Caffeine Dealers is een onderneming die mensen ondersteunt in het resocialiseren en re-integreren door ze op te leiden om koffie te branden, te verpakken en te bereiden. Zo biedt zij mensen de kans weer mee te draaien in de maatschappij. Binnen GGzE wordt deze heerlijke koffie geserveerd. De medewerkers van Caffeine Dealers, eigen cliënten van GGzE, leren koffie branden én het vak van Barista. Hierbij is het zelfs mogelijk om een volwaardige Barista-opleiding met officieel erkende certificering te behalen. Albron neemt de koffie af en biedt deelnemers de mogelijkheid om als barista aan de slag te gaan.

Caffeine Dealers nu ook op de Campus van Philips Best
Op 18 februari is Caffeine Dealers geïntroduceerd op de Campus van Philips Best. In de 2 Bakery Café’s die Albron daar beheert; ‘Delimarche’ en ‘Meet in the Middle’, wordt nu koffie gezet van de koffiebonen van Caffeine Dealers. 

Zo zorgt dit initiatief niet alleen voor een plek waar het product vervaardigd wordt, maar is nu ook een directe afzetmarkt gecreëerd. Op termijn gaan bovendien ook deelnemers van Caffeine Dealers als Barista aan de slag op de twee Philips locaties, waardoor zij weer perspectief hebben op een loopbaan. 

“GGzE is ontzettend trots dat onze partner Albron onze Caffeine Dealers-koffie op de Campus van Philips in Best heeft geïntroduceerd, aldus Tom Niesten, Manager Servicecentrum GGzE. Geniet van onze mooie koffie, maar geniet ook van het goede verhaal achter de warmte in je hand. Je geniet meer als je weet dat de koffie die je drinkt duurzaam verbouwd en eerlijk verhandeld is, maar dat je daarnaast ook iemand helpt om de draad weer op te pakken in het leven.”

Michael Hamann, Operationeel Manager bij Albron licht toe: we zijn er erg trots op dat we dit prachtige sociale initiatief nu ook kunnen delen met onze gasten bij Philips in Best. Wat dit project extra bijzonder maakt is dat we de cirkel rondmaken. Door enerzijds een plek te creëren waar het product wordt vervaardigd en anderzijds een afzetmarkt te creëren. Dat daar op termijn nog deelnemers van Caffeine Dealers een loopbaan kunnen starten overtreft onze verwachtingen.”