Ons manifest

14 mei 2023 • Leestijd 3 minuten

Samen genieten van eten en drinken is iets verrukkelijks. In onze huidige wereld heeft het echter een keerzijde, want haast geen product is meer onschuldig. Het is is slecht voor het milieu of klimaat en schaadt zo onze wereld. Of het is slecht voor ons lichaam en schaadt zo onze gezondheid.

Waar mensen samenkomen, wordt gegeten en gedronken.

Samen genieten van eten en drinken is iets verrukkelijks. In onze huidige wereld heeft het echter een keerzijde, want haast geen product is meer onschuldig.

Het is is slecht voor het milieu of klimaat en schaadt zo onze wereld. Of het is slecht voor ons lichaam en schaadt zo onze gezondheid.

Bij Albron willen we grote groepen mensen laten genieten van eten dat lekker en betaalbaar is, én duurzaam en gezond. Dat doen we op een oorspronkelijke manier: al meer dan 100 jaar maken wij de keuze voor goed eten makkelijk.

Kortom: bij alles wat we doen, willen we dat iedereen er beter van wordt. Onze gasten, onze opdrachtgevers, onze partners, onze medewerkers, en de wereld om ons heen. Met zo’n missie is gangbaar niet goed genoeg. Met deze drie beloftes maximaliseren wij onze positieve impact op de maatschappij.

 Iedereen dichtbij

We zijn er voor grote groepen mensen. Onze duizenden medewerkers voorzien dagelijks honderdduizenden gasten van goed eten en drinken. Door die schaal kunnen we veel impact maken.

Maar er ligt ook een risico op de loer bij zo’n grote operatie: het is moeilijk om dichtbij te blijven. Om aandacht te hebben voor al je medewerkers, om je gasten goed te kennen en om maatwerk te leveren voor je opdrachtgevers. Zeker in een jaar waarin inflatie, personeelskrapte en polarisatie de samenleving op scherp zetten.

Daarom hebben we er in 2022 júíst werk van gemaakt om dichtbij te zijn en te zorgen voor elkaar. We waren er op plekken waar mensen studeren, werken, onderweg zijn, winkelen, hun vrije tijd vieren of zorg ontvangen. In omgevingen en op locaties waar mensen met elkaar samenkomen om te genieten van eten en drinken. Voor al ons werk op die plekken hebben we gekeken: hoe maken we het nog een beetje socialer? Want goed eten is sociaal. Daar zijn wij van overtuigd.

Zo openden we nieuwe horecaclusters van locaties in Tilburg, Amstelveen en Amsterdam. Puur gemak en een ruime keuze voor iedereen die zin heeft in bijvoorbeeld vers brood van Le Perron, een perfecte flat white bij Coffeecompany of een Italiaanse lunch bij STRADA. Waar je ook binnenloopt, ‘s ochtends of ‘s avonds, in maatpak of joggingpak: wij zorgen voor lekker, betaalbaar, duurzaam en gezond eten en drinken. En de bestelling voor de komende dagen? Die komt in één gezamenlijke levering voor het gehele horecacluster, dus minder overlast en uitstoot, dus beter voor het milieu.

Met onze opdrachtgevers gingen we nauwe samenwerkingen aan. We keken welke ambities we delen en hoe we een duurzame toekomst voor iedereen dichterbij kunnen brengen. Met de introductie van de 100% biologische zuivel van Weerribben Zuivel in het bedrijfsrestaurant, zetten we samen met onze opdrachtgevers een belangrijke stap in de beweging naar steeds duurzamer. En met ziekenhuizen sloegen we de handen ineen om de patiënten, medewerkers én bezoekers gezonder te laten eten en drinken.

En in 2022 verwelkomden we Brownies&downieS bij de Albron-familie. Een schoolvoorbeeld van sociaal eten en drinken in je eigen buurt. In vestigingen van Groningen tot Goes krijgen meer dan duizend bijzondere medewerkers via werk en zorg een plek middenin de maatschappij. Lokale franchisenemers met een sociaal hart zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Alle vestigingen samen bieden landelijke dekking. Een verrijking op Albrons manier van werken en een groot voordeel voor onze bijzondere medewerkers. Want als je zo toegankelijk wilt zijn, moeten de beslissingen ook dáár genomen worden.

Zo hielden we in een jaar vol grote ontwikkelingen toch het vizier op dichtbij. Op onze medewerkers, onze gasten, onze opdrachtgevers en leveranciers. De verhalen daarachter delen we graag met je in dit rapport.