Gezonder en duurzamer menu bij Center Parcs

Jan Willem Hilbron (links) en Erwin Dezeure (rechts) ondertekenen het CSR CharterJan Willem Hilbron (links) en Erwin Dezeure (rechts) ondertekenen het CSR Charter.

Albron maakt het aanbod van de restaurants en winkels in Center Parcs nog gezonder en duurzamer. Met het ondertekenen van een CSR Charter onderstrepen Center Parcs en haar horecapartner Albron hun ambities. Gezamenlijk mikken ze op minder afval, minder voedselverspilling en een groter aanbod van plantaardige producten en gerechten voor de gasten en medewerkers van de parken. 

Met het Charter willen Albron en Center Parcs een nieuwe standaard voor de recreatiesector neerzetten, die gasten en medewerkers meer keuze geeft in lekker en verantwoord eten en drinken. Center Parcs verbindt zich met het Charter in heel Europa aan zeven doelstellingen rond duurzaamheid en gezondheid. In Nederland en een aantal parken in België trekken Center Parcs en Albron samen op om deze doelstellingen waar te maken. 

In de eerste plaats lekker
Sinds 2010 is Albron als horecapartner verantwoordelijk voor het beheer van de restaurants en Food Stores van de parken in Nederland en verschillende parken in België. Jan Willem Hilbron, Algemeen Directeur Albron: “Center Parcs en Albron delen dezelfde ambities op het gebied van gezondheid, duurzaamheid, innovatie en beleving. Op basis van dit CSR Charter gaan we onze concepten verder verduurzamen. Onder andere door ons aanbod uit te breiden met meer vegetarische en veganistische opties en door zout, suiker en onverzadigd vet te verminderen. Daarbij blijft voorop staan dat het aanbod in de eerste plaats lekker moet zijn. We maken bewuste keuzes zo verleidelijk mogelijk. Daarnaast gaan we ons afval nog beter scheiden en zoveel mogelijk recyclen.”

Nieuwe stap voorwaarts
Erwin Dezeure, CSR Director van Center Parcs Europe, ziet het Charter als een mijlpaal in de samenwerking met Albron: “Aandacht voor duurzaamheid en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk zijn belangrijke pijlers van Center Parcs. Ze passen bij ons groene karakter. Het is noodzakelijk om te blijven innoveren en in te spelen op de veranderende behoeften van onze gasten. Met het CSR Charter zetten we een nieuwe stap voorwaarts om Center Parcs nóg duurzamer en gezonder te maken. En Albron is de aangewezen partij om dat met eten en drinken waar te maken.”

Meer nieuwsberichten