Een unieke samenwerking tussen Albron, LunchMaatjes en a.s.r.

Albron is een unieke samenwerking aangegaan met LunchMaatjes en a.s.r.. We hebben de handen ineengeslagen om luncharmoede op basisscholen in Utrecht aan te pakken. 

LunchMaatjes beeld.jpg

Op Nederlandse basisscholen zitten gemiddeld per klas, vijf kinderen met honger op school. En als ze wel lunch mee krijgen, dan is deze vaak verre van gezond. LunchMaatjes zet zich actief in om gelijkwaardige en gezonde lunches voor alle basisschoolleerlingen mogelijk te maken. Op vijf basisscholen in Utrecht verzorgen zij voor zo’n duizend kinderen zogenaamde ‘Zelfsmeerlunches’. Kinderen mogen op school zelf hun lunch pakken, waarbij ze worden geholpen door medewerkers van LunchMaatjes.

Goed doen, doen we samen 
De samenwerking met Albron en a.s.r. kwam versneld op gang, toen LunchMaatjes haar keuken moest verlaten. Albron zag mogelijkheden en schoot te hulp. In het pand van a.s.r. is een grote keuken beschikbaar, waar Albron-medewerkers dagelijks de lunch bereiden. Veel groter dan nodig. Daarnaast werkt Albron graag samen met organisaties die ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. Zoals a.s.r.. Dankzij haar sociale en duurzame karakter past zij perfect in het plaatje. En dus was de optelsom snel gemaakt, één plus één werd… drie! Als grote organisaties kunnen we écht impact maken. Samen goed doen.

LunchMaatjes is er voor het basisschoolkind, maar helpt onderweg ook andere groepen in de maatschappij. Zo krijgen stagiairs van het ROC Midden Nederland de kans om werkervaring op te doen en meer te leren over gezonde voeding. Anderstalige stagiairs met een achterstand krijgen de mogelijkheid om dankzij het contact met kinderen de Nederlandse taal leren. Ook biedt LunchMaatjes plek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Op maandag 3 april 2023 startte LunchMaatjes in de keuken van a.s.r.. Hier zet zij haar goede werk voort én heeft ze de kans om uit te bouwen. En dat opschalen is hard nodig: van de ruim honderd basisscholen in Utrecht, hebben er zeker dertig een armoedeprofiel. Het is tijd voor actie!

Wilt u meer weten over LunchMaatjes, ga dan naar www.lunchmaatjes.nl

Meer nieuwsberichten