Proeftuin voor toekomstbestendige catering Claire Dumas – Directeur Hypotheken ABN AMRO ABN AMRO Amersfoort

Greenfields

Hoe kan ABN AMRO zijn strategische uitgangspunt van duurzaamheid vertalen naar een toekomstbestendig cateringconcept?  

Gedurfd cateringconcept

Bij ABN AMRO is duurzaamheid verankerd in de organisatiestrategie. Om dit thema ook te laten doorklinken in de eigen bedrijfsvoering, ging de bank een samenwerking aan met Albron en Smaackmakers. Voor het gedurfde cateringconcept gebruikte Albron onder andere de lessen uit haar succesvolle circulaire restaurantconcept The Green House. Dit living lab in Utrecht laat sinds vorig jaar zien hoe je thema’s als duurzaamheid, circulariteit en vitaliteit in een haalbaar model giet en aantrekkelijk maakt voor gasten. Het resultaat was Greenfields: een volledig vegetarisch restaurant in het vernieuwde ABN AMRO-kantoor in Amersfoort.   

Kruidentuin en huisgemaakte hummus

In het restaurant spelen groente en fruit de hoofdrol. Alle gerechten worden onder de ogen van gasten vers bereid: huisgemaakte salades, tapenades en hummus, brood uit de steenoven en smoothies. In een kruidentuin kunnen gasten zelf kruiden plukken. Greenfields zet in op een minimum aan verspilling, het interieur bestaat uit hergebruikte materialen, zoals petflessen en geperst bermgras, en er werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het restaurant experimenteert veel en luistert goed naar de reacties van gasten, die vanaf de eerste dag opvallend positief zijn. Medewerkers geven aan zich fitter te voelen en geïnspireerd te worden om thuis anders te koken. ABN AMRO en Albron bekijken hoe dit concept breder binnen de bankkantoren uit te rollen is.

Lees hier het ABN AMRO rapport over voedselverspilling waarin Greenfields als voorbeeld is vermeld. 

'Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze strategie. Onze hypotheekadviseurs praten dagelijks met onze klanten over het verduurzamen van hun woning. Om ook onze eigen bedrijfsvoering te vergroenen, zijn we samen met Albron tot het concept Greenfields gekomen: een proeftuin voor toekomstbestendige catering voor onze kantoren. Een radicaal concept dat draait om circulariteit, vitaliteit, betaalbaarheid en smaak. Op het resultaat zijn we heel trots.'

Claire Dumas – Directeur Hypotheken ABN AMRO

 

 

Greenfields
Greenfields
Greenfields
René

Contact René

Neem contact op met René, onze expert op het gebied van Concepten op maat.