Met gezond kun je morgen beginnen Roel Baarda, manager Hotelservices Martini Ziekenhuis

Gezond aanbod Martini Ziekenhuis

Hoe loop je als zorginstelling vooruit op de doelen van het Nationaal Preventie Akkoord en wat is de rol van Albron als partner daarbij?

Al zoveel verleiding
Ook ziekenhuizen willen bijdragen aan de doelen van het Nationaal Preventie Akkoord. Via het project ‘Goede Zorg Proef Je’ werken zij aan een gezonder aanbod van eten en drinken, met de blik op 2030. Het Martini Ziekenhuis is één van die koplopers en wil sneller resultaat zien. Roel Baarda, manager Hotelservices van het Martini Ziekenhuis, is de man die onder meer al de frituur in de ban deed. “Waarom halen we ongezonde keuzes niet weg uit ons ziekenhuis? Er is al zoveel verleiding in de maatschappij. Het is niet nodig te wachten op maatregelen van de overheid. Laten we de discussie over gezond niet onnodig ingewikkeld maken. Met gezond kun je morgen beginnen!”   

Partner op dit thema
Het Martini Ziekenhuis gebruikt de visie op patiëntenvoeding voor het totale aanbod van eten en drinken. Dus ook voor medewerkers en bezoekers. “Als je bedenkt dat een patiënt overal in het ziekenhuis kan eten, dan past het ook niet om in het restaurant ongezonde keuzes aan te bieden. Dat snapt iedereen. Gezond eten is bovendien belangrijk voor de vitaliteit van onze medewerkers.”   

 “Een belangrijk voorwaarde is natuurlijk wel dat onze alternatieve, gezondere producten lekker zijn! Dat is waar Albron om de hoek komt kijken. Albron heeft zich echt ontpopt als partner op dit thema. Elke keer als we op een kruispunt tussen gezond en ongezond belanden, gaan we het gesprek aan om oplossingen te vinden.” 

Duidelijke boodschap
Voor andere ziekenhuizen die stappen willen zetten naar een gezonder aanbod, heeft Roel één duidelijke boodschap: “Breng de visie op patiëntenvoeding én het totale assortiment bij elkaar, dat is in ons geval het belangrijkste gebleken. En sluit de belangrijkste stakeholders aan. Dat zijn misschien eerder de Raad van Bestuur, de Cliëntenraad en de directie dan de medewerkers. Uiteindelijk is het een even strategische als logische keuze om een gezond aanbod van eten en drinken te hebben in een omgeving waar we mensen beter maken. Patiënten, medewerkers, en bezoekers ontdekken vanzelf hoe verrassend lekker en troostrijk gezond kan zijn. Neem nou de couscoussalade met vegetarische balletjes in ons personeelsrestaurant: die mag van mij elke dag wel op het menu!” 

Vandaag nog stappen zetten richting een gezonder assortiment? Neem dan contact op met Ruud.

“Albron deelt onze uitgangspunten en ambities op het gebied van gezonde voeding. We hebben goed nagedacht over onze visie, maar niet te lang. We zijn vooral gewoon  van start gegaan. Samen hebben we bewezen dat je zonder gedoe, omzetverlies of betutteling je aanbod gezond kunt maken. En lekker en aantrekkelijk. 

Roel Baarda - manager Hotelservices Martini Ziekenhuis 

Ruud

Contact Ruud

Neem contact op met Ruud, onze expert op het gebied van Vitaliteit.