'Wij geloven in de kracht van eten en drinken' Henk Voormolen, expert in foodconcepten in de zorg Kom verder

In de zorg


Eten en drinken in zorginstellingen krijgt gelukkig steeds meer aandacht. De rol van voeding bij het herstel van patiënten, revalidanten en bewoners, de beleving van bezoekers en de vitaliteit van medewerkers wordt niet meer onderschat. Ieder van die groepen vraagt en verwacht bovendien meer keuze en kwaliteit. Voor zorginstellingen speelt daarnaast het belang om efficiënt met kosten om te gaan en te werken met een transparant kostenmodel.

Foodconcepten
De zorg en begeleiding is er volledig op ingericht om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Bij Albron denken we dat er rondom eten en drinken in relatie tot welzijn en herstel nog veel valt te winnen. Hoe kunnen we samen het verschil maken? Of het nu gaat om de smaak, voedingswaarde en versheid van de maaltijden, de regie van de patiënt, de kwaliteit van het personeelsrestaurant of het verbeteren van het aanbod in het bezoekersrestaurant. Daar hebben we niet alleen ideeën over. We hebben verschillende foodconcepten voor zorginstellingen ontwikkeld die hun waarde elke dag in de praktijk bewijzen.
Door onze brede ervaring zijn we overtuigd van de Kracht van Eten. Van de voedingskracht van verse producten en de verbindende kracht van samen koken en eten. We zien wat onze foodconcepten doen voor patiënten, bewoners, bezoekers en medewerkers. De keuzevrijheid in onze patiëntmaaltijdconcepten bijvoorbeeld, de uitnodigende open keuken van ons concept Pit in ziekenhuizen en de huiselijkheid van onze Kookdames in kleine woonvormen. Eten en drinken krijgt zo in een zorgomgeving een grotere betekenis. Vitaliteit en herstel voorop, maar ook variatie, troost en gemak: elk concept omvat wat patiënten nodig hebben, bezoekers verrast en medewerkers willen.

Wil je meer weten op het gebied van eten en drinken in de zorg? Neem dan contact op met Henk!

Henk

Contact Henk

Neem contact op met Henk, onze expert op het gebied van eten en drinken in de zorg.
030 669 58 49 henk.voormolen@albron.nl

Cases in de zorg

Lokaal 12

Lokaal 12

Albron gaf Landpark Assisië een centrale ontmoetingsplek voor de bewoners met een verstandelijk handicap, medewerkers en bezoekers. En tegelijkertijd een passende werkomgeving voor de cliënten.

Lees meer

AMC Amsterdam

AMC Amsterdam

Albron vertaalde de wensen van het AMC en de heel verschillende doelgroepen in een foodconcept dat de Kracht van Eten als basis heeft: Pit. Een concept dat de identiteit van de organisatie verrassend versterkt.

Lees meer

Bekijk alle cases van In de zorg
Henk

Neem contact op met Henk

Neem contact op met Henk, onze expert op het gebied van eten en drinken in de zorg. 030 669 58 49 henk.voormolen@albron.nl