'Starbucks is snel hun huiskamer geworden.' Hessel Janssen - directeur StudentStay

Starbucks StudentStay

Hoe is een horecaconcept succesvol in te passen op een campus met internationale studenten?

StudentStay is een jonge, ambitieuze organisatie die kamers verhuurt aan studenten. In Leeuwarden, Emmen en Meppel heeft StudentStay eigen accommodaties voor studentenhuisvesting. Het plan is om in de toekomst ook huisvesting in andere studentensteden te bouwen en verhuren. De gebouwen van StudentStay zijn voorzien van allerlei faciliteiten en vormen een thuis ver van huis voor de studenten die er wonen. StudentStay stelde Albron de vraag om op hun campus in Leeuwarden een aansprekend horecaconcept in te passen. Gezien de internationale studentenpopulatie en de gevraagde functie van het concept bleek een Starbucks-store de perfecte oplossing.

In nauwe samenspraak met StudentStay, architecten en interieurontwerpers ontwikkelde Albron, licentiehouder van Starbucks in Nederland, op de begane grond van het studentengebouw in Leeuwarden een ideale ontmoetingsplek. Sinds de opening maakt de Starbucks-store op de campus alle verwachtingen waar. Studenten uit de hele wereld vinden elkaar daar om bij te praten, te studeren of gewoon te genieten van een kop koffie. De gezellige drukte in deze nieuwe huiskamer voedt op een natuurlijke manier de gemeenschapszin van de studenten, voor wie de huisvesting van StudentStay nu extra aantrekkelijk is geworden.

Branches

In de vrije tijd

Thema's

Ernest

Contact Ernest

Neem contact op met Ernest, onze expert op het gebied van eten en drinken In de vrije tijd.
030 669 5695 ernest.van.de.voort@albron.nl

'Onze studenten, die uit de hele wereld komen, kennen Starbucks. Ook op onze campus is het een ideale plek geworden om elkaar te ontmoeten, te werken en een kop koffie te drinken of te halen. Het concept sluit naadloos aan op wat de studenten willen: Starbucks is snel hun huiskamer geworden.'

Hessel Janssen - directeur StudentStay

Bekijk ook

Entree Keukenhof

Entree Keukenhof

Voor de groeiende bezoekersaantallen van Keukenhof ontwikkelde Albron foodconcepten die in een nieuw entreegebouw het karakter van het park versterken en de beleving van elk parkbezoek vergroten.

Lees meer

Center Parcs

Center Parcs

Bij de overname van 1.900 medewerkers van Center Parcs zorgde Albron als horecapartner in goed overleg voor baanbehoud, behoud van arbeidsvoorwaarden, vertrouwen en nieuwe perspectieven.

Lees meer

Bekijk alle cases
Ernest

Neem contact op met Ernest

Neem contact op met Ernest, onze expert op het gebied van eten en drinken In de vrije tijd. 030 669 5695 ernest.van.de.voort@albron.nl