'Eten is hier net zo’n belevenis als thuis' Alfred Vriezekolk – Locatiemanager Cluster Intensieve Zorg

Philadelphia

Hoe kunnen we bewoners die zorg of extra ondersteuning nodig hebben, meer beleving bieden rond de maaltijdmomenten?


Voorheen bereidden koks de maaltijden voor bewoners in een centrale keuken. De zorglocatie ontving het avondmaal daarna in au bain-marie-bakken. De inwonende cliënten konden niet horen, zien of ruiken dat er werd gekookt. Albron bracht de beleving rond het maaltijdmoment terug met de inzet van Kookdame, die terplekke kokkerelt met verse ingrediënten en daar de bewoners – waar mogelijk – een actieve rol in geeft. Zo krijgen de maaltijden meer waarde.

Sinds de intrede van de Kookdame is al het waardevolle van samen koken en eten terug op de woonlocatie in Brummen. Bewoners die kunnen en willen, helpen de Kookdame enthousiast met de voorbereiding. Iedereen hoort, ziet en ruikt dat er wordt gekookt. Vanuit de keuken komen heel huiselijk de pannen weer op tafel en bewoners genieten met trots en plezier van hun gezamenlijke maaltijd.

Extra:
Samen met Arla en Ambius heeft Albron een wetenschappelijk onderzoek laten uitvoeren naar ondervoeding en kwaliteit van leven bij zeven zorginstellingen. Dat rapport lees je hier. Meer informatie over het concept Kookdame lees je in onze whitepaper.  

Branches

In de zorg

Thema's

Henk

Contact Henk

Neem contact op met Henk, onze expert op het gebied van eten en drinken In de zorg.
030 669 58 49 henk.voormolen@albron.nl

“De Kookdame van Albron maakt voor onze bewoners de maaltijd echt onderdeel van hun dagelijks leven. De reuring, de geuren, de geluiden: eten is hier net zo’n belevenis als thuis. Dat doet onze bewoners goed. Na het succes van ons pilotproject werken nu ook andere locaties met dit concept. ”

Alfred Vriezekolk – Locatiemanager Cluster Intensieve Zorg

 

Bekijk ook

Lokaal 12

Lokaal 12

Albron gaf Landpark Assisië een centrale ontmoetingsplek voor de bewoners met een verstandelijk handicap, medewerkers en bezoekers. En tegelijkertijd een passende werkomgeving voor de cliënten.

Lees meer

AMC Amsterdam

AMC Amsterdam

Albron vertaalde de wensen van het AMC en de heel verschillende doelgroepen in een foodconcept dat de Kracht van Eten als basis heeft: Pit. Een concept dat de identiteit van de organisatie verrassend versterkt.

Lees meer

Bekijk alle cases
Henk

Neem contact op met Henk

Neem contact op met Henk, onze expert op het gebied van eten en drinken In de zorg. 030 669 58 49 henk.voormolen@albron.nl