Hoe wordt eten en drinken het verlengstuk van het koninklijke gevoel en het verhaal van voormalige paleisbewoners?
Jaarlijks trekt Paleis Het Loo honderdduizenden bezoekers, van jong tot oud. Dat bijzondere decor vraagt om een bijzondere invulling van eten, drinken en gastvrijheid. Bezoekers zien daarin graag het koninklijke gevoel vertaald en de rijke geschiedenis van het gebouw en zijn bewoners. Hoe wordt eten en drinken het verlengstuk van het koninklijke gevoel en het verhaal van voormalige paleisbewoners?
In nauw overleg met de beheerders herontwikkelde Albron het volledige horeca-aanbod. Het zelfbedieningsconcept in de Balzaal werd een full-servicerestaurant. In de Koningin Wilhelminazaal kunnen gasten voortaan een vorstelijke high tea gebruiken en de Prins Hendrik Garage veranderde in een Grand Café met een knipoog naar de oude functie.
In de aankleding van de Balzaal vond Albron het midden tussen historisch en hedendaags, terwijl het nieuwe menu-aanbod vooral koninklijk is met bijvoorbeeld royaal belegde clubsandwiches en majestueuze chocoladetaarten. Op het nieuwe terras genieten bezoekers met een kop koffie of glas wijn van het uitzicht op de paleistuinen. De Koningin Wilhelminazaal is na de aanpak van Albron door Quote benoemd tot één van de beste plekken voor een high tea ter wereld. Vooral de jongste bezoekers kijken hun ogen uit in de Prins Hendrik Garage, waar alles herinnert aan diens autoliefde. Aan aparte knutseltafels kunnen kinderen met gereedschapskistjes in de weer, terwijl hun ouders het menu bekijken.