'De invulling die deze iconische plek verdient' Bart Houben - Houben Worstenbrood

NS Eindhoven - De Restauratie

Hoe kan Albron op NS Eindhoven met eten, drinken en beleving inspelen op de veranderende rol van stations en de betrokkenheid bij de stad?

Eigentijds eerbetoon
In 2017 onderging Centraal Station Eindhoven een grootscheepse verbouwing. Stations worden steeds meer een actieve poort naar de stad voor alle generaties: een ontmoetingsplek en een plek om te werken of studeren. Dat heeft ook zijn weerslag op het aanbod, de functie en de omgeving van eten en drinken. Reizigers moeten er hun dag fijn kunnen beginnen of afsluiten en er er prettig kunnen werken. Met dat in gedachten liet Albron in het station De Restauratie verrijzen: een café en brasserie met eigentijds eerbetoon aan de historie van Eindhoven. Met kroonluchters als knipoog naar het monumentale verleden en tegelijkertijd fris daglicht. Een trefpunt waar het licht, de muziek en het aanbod zich de hele dag aan de reizigers aanpassen.

Chocoladebollenautomaat
De Restauratie geeft ook een podium aan lokale culinaire helden, die de veeleisende reizigers verwennen en verrassen. Hun verhalen komen in dit theater van eten en drinken tot leven. Zo staat er in De Restauratie brood en banket op de kaart van bakkerij Renders uit Eindhoven, die in 1944 startte en spraakmakend was met een chocoladebollenautomaat. Ook de vermaarde worstenbroodjes van bakker Houben krijgen er een plek. Net als het bier uit een lokale brouwerij, hammen en worsten van Van Pas en de bijzondere azijnen van Ediks. Naast die speciale aandacht voor lokale producten kiest Albron voor duurzame vondsten zoals soep van de Verspillingsfabriek, die gebruikmaakt van grondstoffen gered uit reststromen. Reizigers en Eindhovenaren weten de weg naar De Restauratie inmiddels feilloos te vinden.

Branches

In de vrije tijd

Thema's

Ernest

Contact Ernest

Neem contact op met Ernest, onze expert op het gebied van eten en drinken In de vrije tijd.
030 669 5695 ernest.van.de.voort@albron.nl

“Als echte Eindhovenaar ben ik enorm trots dat het iconische pand ‘De Radio’ boven in het station de invulling heeft gekregen die het verdient; kwalitatief, bijzonder, authentiek en toch ook van deze tijd. Duidelijk betrokken bij de stad, voor bewoners en bezoekers van de stad.” Bart Houben - Houben Worstenbrood

restauratie 1 restauratie 2 restauratie 3 restauratie 4 restauratie 5 restauratie 6 restauratie 7

Bekijk ook

Entree Keukenhof

Entree Keukenhof

Voor de groeiende bezoekersaantallen van Keukenhof ontwikkelde Albron foodconcepten die in een nieuw entreegebouw het karakter van het park versterken en de beleving van elk parkbezoek vergroten.

Lees meer

Center Parcs

Center Parcs

Bij de overname van 1.900 medewerkers van Center Parcs zorgde Albron als horecapartner in goed overleg voor baanbehoud, behoud van arbeidsvoorwaarden, vertrouwen en nieuwe perspectieven.

Lees meer

Bekijk alle cases
Ernest

Neem contact op met Ernest

Neem contact op met Ernest, onze expert op het gebied van eten en drinken In de vrije tijd. 030 669 5695 ernest.van.de.voort@albron.nl