Albron is voorvechter van vitaliteit Henk Reinen – MT-lid directie VGP, ministerie van VWS

Ministerie van VWS/SZ

Welke cateraar heeft de beste oplossing voor een gezonder, socialer en financieel interessanter restaurantconcept?

De Resident in Den Haag huisvest twee ministeries: Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale zaken. Logisch dat juist deze departementen hun kantoorrestaurant een gezonder en socialer gezicht wilden geven. En bovendien een bedrijfsvoering die, conform afspraken in het Kabinet Rutte II, zonder subsidie kon draaien. In de Europese aanbesteding hiervoor deed Albron een voorstel met een antwoord op deze drie aspecten, voor zowel het restaurantconcept als de veelbezochte koffiecorner. Een antwoord dat de 400 dagelijkse gasten de missies van beide ministeries laat ervaren met eten, drinken, gastvrijheid en goed werkgeverschap.  

In het restaurant biedt Albron een vers, gevarieerd en verantwoord assortiment. Medewerkers en bezoekers van de ministeries worden er verleid om gezonde keuzes te maken. Uit het aanbod spreekt een duidelijk accent op vitaliteit en duurzaamheid. Het sociale aspect blijkt uit het werkgeverschap van Albron, dat bewust ruimte maakt en kansen biedt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met een gedegen voorstel voor investeringen, prijsbeleid en een efficiënte bedrijfsvoering weet Albron het restaurant en de koffiecorner zonder subsidie aantrekkelijk te houden voor alle bezoekers. 

Het bedrijfsrestaurant en Grand Café in De Resident krijgen Goud volgens de 'richtlijn gezondere kantines'
Het Voedingscentrum maakte in opdracht van het Ministerie van VWS de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen helpen om kantines gezonder in te richten. Als kantine kun je stap voor stap werken aan een gezondere kantine en gaan voor verschillende niveaus: brons, zilver en goud. Hoe ‘edeler’ het metaal, hoe gezonder het aanbod en de uitstraling. Het door Albron ontwikkelde en geëxploiteerde bedrijfsrestaurant en Grand Café van De Resident hebben allebei het predicaat 'goud' gekregen lees hier het persbericht van het voedingscentrum.

'We kenden Albron al als een voorvechter van vitaliteit. En als betrouwbare partner met een bewezen track record in duurzaamheid. Allebei begrippen die bij Albron in de hele bedrijfsvoering voelbaar en tastbaar zijn. Dat blijkt bijvoorbeeld uit hun inspanningen rond het Akkoord Verbetering Productsamenstelling en Jongeren Op Gezond Gewicht.'

Henk Reinen – MT-lid directie VGP, ministerie van VWS

Mark

Contact Mark

Neem contact op met Mark, onze expert op het gebied van Duurzaam.