'Loopbanen op alle niveaus' Angela Elshout – teamleider Dagbesteding en Arbeid Prisma

Lokaal 12

Hoe kan Landpark Assisië de horecafaciliteiten verbeteren en cliënten een rol laten spelen in de dienstverlening?

Het Landpark in Biezenmortel vroeg om een centrale ontmoetingsplaats en een drastische modernisering van het gedateerde personeels- en bezoekersrestaurant. Er was de wens voor een winkel en supermarkt en Stichting Prisma wilde haar cliënten in het nieuwe concept een duidelijke rol geven. Bovendien wilde de stichting meer focus leggen op haar kerntaken en alle andere taken uitbesteden aan specialisten. Albron dacht vanuit haar ervaring en expertise mee over dit vraagstuk en kwam na wederzijdse bezoeken en gesprekken tot het concept Lokaal 12, dat alles omvat wat Prisma voor ogen had.

Lokaal 12 kent onder meer een lunchvoorziening voor en door mensen met een beperking, waar familie, medewerkers en bezoekers welkom zijn. Albron heeft er de rol van kwaliteitsbewaker en leermeester. De begeleiders van Prisma houden hun rol als begeleider en zorgen dat de werkwijze past bij ieders mogelijkheden en manier van leren. Tegelijkertijd neemt Albron op alle niveaus de cliënten mee in de stappen van het leerproces binnen dit horecaconcept. Samen geven Prisma en Albron enthousiast invulling aan de overtuiging dat ook mensen met een beperking tot hun recht komen in een horecaloopbaan.

 

Branches

In de zorg

Thema's

Henk

Contact Henk

Neem contact op met Henk, onze expert op het gebied van eten en drinken In de zorg.
030 669 58 49 henk.voormolen@albron.nl

'Prisma creëert loopbanen voor mensen met een verstandelijke beperking op alle niveaus, zoveel mogelijk in samenwerking met reguliere bedrijven en organisaties. Voor het onderdeel horeca vinden we in Albron een hele goede partner. Bovendien verleiden de foodconcepten van Albron tot het maken van gezondere keuzes als het gaat om voeding'

Angela Elshout – teamleider Dagbesteding en Arbeid Prisma

 

Bekijk ook

Lokaal 12

Lokaal 12

Albron gaf Landpark Assisië een centrale ontmoetingsplek voor de bewoners met een verstandelijk handicap, medewerkers en bezoekers. En tegelijkertijd een passende werkomgeving voor de cliënten.

Lees meer

AMC Amsterdam

AMC Amsterdam

Albron vertaalde de wensen van het AMC en de heel verschillende doelgroepen in een foodconcept dat de Kracht van Eten als basis heeft: Pit. Een concept dat de identiteit van de organisatie verrassend versterkt.

Lees meer

Bekijk alle cases
Henk

Neem contact op met Henk

Neem contact op met Henk, onze expert op het gebied van eten en drinken In de zorg. 030 669 58 49 henk.voormolen@albron.nl