'We wilden kosten besparen en de dienstverlening efficiënter maken' Carlo Sarasini, Head of General Support bij ESA-ESTEC

ESA ESTEC

Hoe kun je kosten besparen en de dienstverlening efficiënter maken met behoud van dezelfde internationale keuken?

Bij ESA-ESTEC in de duinen van Noordwijk werken zo’n 2.800 mensen aan het realiseren van de Europese ruimtevaartambities. De  restauratieve voorzieningen worden beheerd door Facilicom. Omdat veel medewerkers uit een cultuur komen waar ook tussen de middag warm wordt gegeten, serveren we hier elke dag in de drie restaurants een grote keuze aan warme maaltijden. Dagelijks zijn er zo’n 1.750 gasten, maar als er veel bezoekers zijn, gaat het makkelijk over de 2.000 gasten heen. En zo’n 90 procent van alle gasten eet warm. Het maakt de cateringopdracht uniek voor Nederland.

De medewerkers zijn afkomstig uit alle negentien lidstaten van de ESA. Het internationale karakter van deze organisatie moest behouden worden, een gewoon Nederlands assortiment met een broodje kaas en een glas melk passen niet binnen ESA. Daarnaast is er nog een reden om restauratieve voorzieningen van een hoge kwaliteit te hebben; het internationale bezoek. Die evenementen vragen om catering op hoog niveau.

Het cateringteam bestaat uit 42 mensen, waaronder een chef-kok en 9 koks. De restaurants kennen een cyclus van zes weken, en bij het opstellen van de menu’s wordt ook nadrukkelijk rekening gehouden met de seizoenen. De keuze is groot. Gasten kunnen kiezen uit vijf verschillende hoofdmaaltijden. Er is altijd een vegetarisch buffet, ook met warme gerechten. Bij de grill kan worden gekozen uit vlees als entrecote, ribeye of varkensoesters of vis als dorade, zeebaars of sardientjes. En dan kunnen gasten ook nog terecht bij het snackbuffet, het enorme saladebuffet en het broodbuffet met maar liefst veertien soorten brood. Er is veel fruit, ook luxe fruit, en volop sapjes, waarvan de jus d’orange en het wortelsap vers zijn geperst.

Branches

Op het werk

Thema's

Mark

Contact Mark

Neem contact op met Mark, onze expert op het gebied van eten en drinken Op het werk.
030 669 5695 mark.hartmans@albron.nl

‘De catering zat al vele jaren bij een andere aanbieder. Afgelopen jaar hebben we ook de catering, op zichzelf al een heel grote opdracht, ingebracht bij het aanbesteden van alle facilities. We wilden de dienstverlening consolideren, het aantal leveranciers verminderen, kosten besparen en de dienstverlening efficiënter maken. Maar het moest wel dezelfde internationale keuken blijven, dat wilden we behouden. En dat blijft belangrijk omdat we een aantrekkelijke werkgever willen zijn, en omdat we jaarlijks echt duizenden hoge gasten krijgen.’ Carlo Sarasini, Head of General Support bij ESA-ESTEC

Bekijk ook

Duurzaam inkoopvoordeel met Victoria Trading

Duurzaam inkoopvoordeel met Victoria Trading

Deel uitmaken van de inkoopcoöperatie Victoria Trading levert Albron schaalvoordeel, verduurzaming en kennisdeling op. Dat maakt uiteindelijk een beter productaanbod voor de gasten van Albron mogelijk.

Lees meer

ESA ESTEC

ESA ESTEC

Het internationale karakter van deze organisatie moest behouden worden. Daarnaast is er nog een reden om restauratieve voorzieningen van een hoge kwaliteit te hebben; het internationale bezoek. Die evenementen vragen om catering op hoog niveau.

Lees meer

Bekijk alle cases
Mark

Neem contact op met Mark

Neem contact op met Mark, onze expert op het gebied van eten en drinken Op het werk. 030 669 5695 mark.hartmans@albron.nl