'Duurzame keuzes worden interessant' Jan Vugts – directeur Victoria Trading

Duurzaam inkoopvoordeel met Victoria Trading

Welke samenwerking stelt Albron in staat om inkoopvoordeel te combineren met aandacht voor duurzaamheid?

Samen met zeven andere toonaangevende foodservicebedrijven vormt Albron de inkoopcoöperatie Victoria Trading. Door hun krachten te bundelen zorgen ze voor schaalvoordelen, een betere verhouding tussen prijs en kwaliteit, meer efficiëntie in de keten en innovatie. De zes initiatiefnemers hebben vooral aandacht voor de ontwikkeling van duurzame ingrediënten, producten en processen. Daarnaast delen ze binnen de coöperatie voortdurend hun kennis op het gebied van inkoop, logistiek, non-food en dienstverlening.

Het inkopen tegen scherpe condities levert Albron financieel voordeel op en geeft zo ruimte voor investeringen in meer lekkere, gezonde en duurzame producten. Dat leidt tot innovaties als de eerste 100% natuurlijke frituurolie ter wereld, ontwikkeld op aangeven van Victoria Trading. En een eigen koffieblend, van bonen die zelf ingekocht en gebrand zijn. De eigen serie biologische, ambachtelijke broodsoorten, die Albron met Bakker Bertram bedacht, is ook het gevolg van deze samenwerking. Bovendien maakt de coöperatie in haar inkoopbeleid scherpe keuzes voor bijvoorbeeld duurzamer vlees.

 

 

'Door het schaalvoordeel en de gecombineerde kracht van onze samenwerking kunnen we trajecten ingang zetten die voorheen niet mogelijk waren. De gebundelde vraag van zes grote horecabedrijven maakt duurzame keuzes voor voedselproducenten interessant. Voor Albron vergroot Victoria Trading de mogelijkheid om het aanbod voor haar gasten te verbreden en verduurzamen'

Jan Vugts – directeur Victoria Trading

 

Bart

Contact Bart

Neem contact op met Bart, onze expert op het gebied van Financieel voordeel.