Samen een stap vooruit in social return

Vanuit onze drijfveer om een positief perspectief te creëren voor iedereen zijn we een samenwerking aangegaan op het gebied van social return. Als voorloper op dit gebied kunnen wij bij onze opdrachtgevers de juiste invulling geven aan een duurzame werkplek.

We vinden dat iedereen recht heeft op een prettige werkplek voor de lange termijn. Bovenal een plek waar je echt tot je recht komt. Daarom zijn we opnieuw voor meerdere jaren een samenwerking aangegaan met Amfors. Samen werken we aan een inclusieve samenleving.

Amfors is een ontwikkelbedrijf dat er samen met opdrachtgevers voor zorgt dat mensen een kans krijgen op een volwaardige plek op de arbeidsmarkt in de regio Amersfoort. Dit doen zij door het bieden van kwalitatieve leer-werktrajecten. Waarom is dit zo belangrijk voor Albron? We brengen graag mensen verder. Vandaar ook onze slogan ‘Kom verder’. Het type werkzaamheden dat wij kunnen bieden, is uitermate geschikt voor het bieden van kansen voor mensen die om welke reden dan ook, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Iedereen een passende werkplek
Dat het nu ook een maatschappelijk trend is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden, is fantastisch. Op deze manier kunnen we steeds meer mensen een werkplek geven die echt bij ze past. Die werkplek kunnen we heel specifiek kiezen, omdat we mensen leren kennen tijdens de opleiding en we hun leerproces en talenten kunnen volgen. Hierdoor kun je ze die plek geven waar ze echt tot hun recht komen en dus voor lange termijn willen en kunnen werken. Door dit soort samenwerkingen kunnen we waardevolle mensen een plek geven op onze locaties en daarbuiten. Tegelijkertijd realiseert dit ook onze ambitie om zoveel mogelijk diversiteit en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt binnen onze eigen restaurants te zien.

Albron behaalt hoogste trede Sociaal Ondernemen
Wat ons extra kracht bijzet, is dat we de hoogste trede van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen [PSO] behaald hebben. Een resultaat van al onze inspanningen op het gebied van sociaal ondernemen. Deze erkenning toont aan waar wij staan en levert dus concreet bewijs. Dit krijg je natuurlijk niet zomaar. Op een gegeven moment hebben we PSO certificering aangevraagd, maar daarmee was het niet direct geregeld. Onze organisatie is vervolgens doorgelicht en op basis van de uitkomst krijg je een trede toegekend. In ons geval, de hoogste trede. Er wordt zelfs gezegd dat we eigenlijk meer verdienen. Een hele mooie waardering die ook in de praktijk aantoont wat we vinden en roepen.

Jouw bedrijf verder helpen
Albron helpt ook jouw organisatie met de invulling van sociaal ondernemen binnen de foodconcepten die ze ontwikkelt en exploiteert en laat vooral zien welke meerwaarde het biedt. Foodconcepten die een verlengstuk zijn van de identiteit van onze opdrachtgever, elke keer dus anders. We zijn benieuwd hoe we samen met jou een stap vooruit kunnen zetten! Kom verder!

Neem contact op met Etienne Friederichs, specialist samenwerkingen werkvoorzieningen en leerwerkomgevingen binnen het sociale domein.
etienne.friederichs@albron.nl
06-46737285

*PSO is een landelijk meetinstrument en keurmerk dat de mate van Sociaal Ondernemen objectief zichtbaar maakt.

Branches

Op het werk

Thema's

Etienne

Contact Etienne

Neem contact op met Etienne
0646737285 etienne.friederichs@albron.nl

Andere blogberichten in Duurzaamheid

Pay for use

Niet de lamp, maar het licht kopen

27-11-2017

'Is stoelen, lampen en planten kopen eigenlijk wel circulair?', vroegen we ons af toen de schetsen voor The Green House op papier kwamen. Past dat oude denken in de nieuwe ideeën voor ons paviljoen? Pay-per-use, afrekenen voor gebruik in plaats van eigendom, lag meer voor de hand. Als we niet voor het ding betalen, maar voor wat het doet, maken we van leveranciers bondgenoten in duurzaam denken. Dat levert mooie inzichten op.

Lees verder
grote dromen, kleine lettertjes

Grote dromen, kleine lettertjes

27-09-2017

Kunnen juristen duurzaam denken? Dat was de vraag die we onszelf natuurlijk moesten stellen, toen we op het punt stonden een overeenkomst te sluiten met onze partners rondom het circulaire paviljoen The Green House. Want hoe kom je samen tot een duurzaam contract? Dat daarbij de gebruikelijke juridische scherpslijperij overboord moest, was duidelijk. Onderling ontdekten we wat daarvoor in de plaats moest komen.

Lees verder
diversiteit

Samen een stap vooruit in social return

09-08-2017

Het is niet alleen voor een werknemer fijn om op de juiste werkplek te zitten. Ook voor jou als werkgever is het de ideale manier om een bijdrage te leveren aan een duurzamere bedrijfsvoering door mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken een plek te bieden. Een werkplek die echt bij ze past voor de lange termijn om talent te behouden en te ontwikkelen. Wij helpen je graag om jouw social return te vergroten. Amfors ging je onder andere al voor!

Lees verder
The Green House

Circulariteit is een code om te kraken

09-08-2017

Het is mooi om te zien hoe het eerste deel van de documentaire over ons circulair concept allerlei reacties ontlokt. Niet iedereen die heeft gekeken is net als ik dagelijks bezig met circulariteit. Ik kreeg dus vaak de vraag wat dat nou eigenlijk is, die circulaire economie waar iedereen de mond vol van heeft. Goede vraag, want ik heb het zelf ook werkenderwijs moeten ontdekken. En dat doe ik nog steeds.   

Lees verder
Etienne

Neem contact op met Etienne

Neem contact op met Etienne, onze expert op het gebied van eten en drinken op het werk. 0646737285 etienne.friederichs@albron.nl