Samen een stap vooruit in social return

Vanuit onze drijfveer om een positief perspectief te creëren voor iedereen zijn we een samenwerking aangegaan op het gebied van social return. Als voorloper op dit gebied kunnen wij bij onze opdrachtgevers de juiste invulling geven aan een duurzame werkplek.

We vinden dat iedereen recht heeft op een prettige werkplek voor de lange termijn. Bovenal een plek waar je echt tot je recht komt. Daarom zijn we opnieuw voor meerdere jaren een samenwerking aangegaan met Amfors. Samen werken we aan een inclusieve samenleving.

Amfors is een ontwikkelbedrijf dat er samen met opdrachtgevers voor zorgt dat mensen een kans krijgen op een volwaardige plek op de arbeidsmarkt in de regio Amersfoort. Dit doen zij door het bieden van kwalitatieve leer-werktrajecten. Waarom is dit zo belangrijk voor Albron? We brengen graag mensen verder. Vandaar ook onze slogan ‘Kom verder’. Het type werkzaamheden dat wij kunnen bieden, is uitermate geschikt voor het bieden van kansen voor mensen die om welke reden dan ook, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Iedereen een passende werkplek
Dat het nu ook een maatschappelijk trend is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden, is fantastisch. Op deze manier kunnen we steeds meer mensen een werkplek geven die echt bij ze past. Die werkplek kunnen we heel specifiek kiezen, omdat we mensen leren kennen tijdens de opleiding en we hun leerproces en talenten kunnen volgen. Hierdoor kun je ze die plek geven waar ze echt tot hun recht komen en dus voor lange termijn willen en kunnen werken. Door dit soort samenwerkingen kunnen we waardevolle mensen een plek geven op onze locaties en daarbuiten. Tegelijkertijd realiseert dit ook onze ambitie om zoveel mogelijk diversiteit en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt binnen onze eigen restaurants te zien.

Albron behaalt hoogste trede Sociaal Ondernemen
Wat ons extra kracht bijzet, is dat we de hoogste trede van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen [PSO] behaald hebben. Een resultaat van al onze inspanningen op het gebied van sociaal ondernemen. Deze erkenning toont aan waar wij staan en levert dus concreet bewijs. Dit krijg je natuurlijk niet zomaar. Op een gegeven moment hebben we PSO certificering aangevraagd, maar daarmee was het niet direct geregeld. Onze organisatie is vervolgens doorgelicht en op basis van de uitkomst krijg je een trede toegekend. In ons geval, de hoogste trede. Er wordt zelfs gezegd dat we eigenlijk meer verdienen. Een hele mooie waardering die ook in de praktijk aantoont wat we vinden en roepen.

Jouw bedrijf verder helpen
Albron helpt ook jouw organisatie met de invulling van sociaal ondernemen binnen de foodconcepten die ze ontwikkelt en exploiteert en laat vooral zien welke meerwaarde het biedt. Foodconcepten die een verlengstuk zijn van de identiteit van onze opdrachtgever, elke keer dus anders. We zijn benieuwd hoe we samen met jou een stap vooruit kunnen zetten! Kom verder!

Neem contact op met Etienne Friederichs, specialist samenwerkingen werkvoorzieningen en leerwerkomgevingen binnen het sociale domein.
etienne.friederichs@albron.nl
06-46737285

*PSO is een landelijk meetinstrument en keurmerk dat de mate van Sociaal Ondernemen objectief zichtbaar maakt.

Branches

Op het werk

Thema's

Etienne

Contact Etienne

Neem contact op met Etienne
0646737285 etienne.friederichs@albron.nl

Andere blogberichten in Duurzaamheid

de vuist van tafel

De vuist van tafel

03-12-2018

Er was een tijd dat ik het hele jaar door blauwe bessen at, als ik daar zin in had. Nu ben ik degene die aan mijn opgroeiende kinderen uitlegt dat buiten het seizoen blauwe bessen uit Peru kopen niet het meest duurzame idee is. Ik ben de afgelopen jaren een bewustere vader én een bewustere inkoper geworden. Een inkoper die met een andere aanpak bewijst dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn. Integendeel.

Lees verder
Stappen vooruit

Voorbij keurmerken kijken

25-10-2018

In de supermarkt zelf je appels en witlof wegen hoeft al een tijdje niet meer. Toch weeg ik in winkels heel wat af. Ik sta dan voor het schap met een potje of pakje in elke hand, speurend naar keurmerken, voedingswaarden en andere informatie. Die keurmerken geven wel wat vertrouwen, maar vaak op één onderwerp uit het rijtje dierenwelzijn, eerlijke handel, milieuvriendelijkheid en gezonde voeding. Bij Albron wegen we mens, dier én milieu. Daarom kijken we voorbij die keurmerken.

Lees verder
de schoenmaat van je lunch

De schoenmaat van je lunch

04-09-2018

Koffie, een sapje, vers fruit, een salade: op het oog is er niets opvallends aan mijn dagelijkse lunch in De Meern, op het hoofdkantoor van Albron. Maar achter de schermen werkt een heel team er hard aan om de schoenmaat van mijn lunch zo klein mogelijk te maken. En die van alle honderdduizenden maaltijden die we dagelijks serveren. Want de CO2-voetafdruk die we achterlaten, houden we graag bescheiden.

Lees verder
Kipster boerderij

De kip, het ei en het haantje

18-07-2018

Bij de late nazit van een barbecue op zo’n lome zomeravond komen steevast filosofische vragen op de tuintafel, tussen de wijnglazen. Laatst ontstond onder vrienden een gesprek over het eeuwige dilemma wat er eerst was: de kip of het ei. Over oorzaak en gevolg. Bij Albron weten we ook niet wat er eerst was, maar wel waar we zelf bewust voor kiezen: wélke kip en wélk ei.

Lees verder
Meer blog artikelen
Etienne

Neem contact op met Etienne

Neem contact op met Etienne, onze expert op het gebied van eten en drinken op het werk. 0646737285 etienne.friederichs@albron.nl