Thema's
Vloeibaar Koekje

Vloeibaar koekje bij de koffie

05-12-2019

Als je elke dag een kwart miljoen maaltijden serveert, kun je dan nog oog hebben voor die ene gast? Of voor een kleine groep met bijzondere behoeften en wensen? Ja, dat kan! Voor mensen die moeite hebben met slikken en kauwen of hun smaak kwijtraken bijvoorbeeld. Daar heb ik graag aandacht voor. 

Lees verder
Biebbeleving

Biebbeleving

21-11-2019

Toen mijn kinderen klein waren, zag ik het al. In de bibliotheek op het Amsterdamse Oosterdokseiland waren ze niet weg te slaan bij het Muizenhuis. Ze moesten en zouden de meer dan honderd kamertjes langs waar muizen taartjes bakken, met zakken sjouwen en portretten schilderen. Ik geloof dat daar mijn idee geboren werd om bibliotheken te helpen relevant te blijven en beleving te bieden. Met eten en drinken natuurlijk.   

Lees verder
Kookdame

Geschikt, ongeschikt of herschikt?

05-11-2019

Bijna alle bestuurders en managers van ziekenhuizen en zorgorganisaties die ik spreek, hebben een beetje buikpijn. Ze zien de vraag naar zorg toenemen terwijl het tekort aan geschikt personeel groter wordt. Zorgmedewerkers willen zo goed mogelijk hun steeds complexer wordende zorgtaken uitvoeren, maar zien soms het omgekeerde gebeuren: dan zitten ze noodgedwongen achter de receptie, krijgen huishoudelijke taken of staan tegen hun zin te koken. Daar wordt niemand beter van.

Lees verder
Albron Zeewier

Vaart in de eiwittransitie

22-10-2019

Via een logische stap ben ik in de eiwittransitie beland: ik was diëtist, deed wetenschappelijk onderzoek naar voeding en ben nu adviseur gezonde voeding binnen het grootste cateringbedrijf van Nederland. Hier komt alles samen; adviseren, onderzoeken en experimenteren. De laatste tijd vooral rond de verschuiving van dierlijk naar plantaardig. 

Lees verder
Meer blog artikelen