Thema's
David - Horecava

Mindf*ck in food

15-01-2020

Wat Victor Mids doet, vind ik fascinerend. In zijn programma Mindf*ck zet hij je elke keer weer op het verkeerde been. Binnen het team foodontwikkelaars van Albron ben ik een beetje de Victor Mids. Ik zoek graag de grenzen van eten en drinken op en steek ze over. Zoals bij het broodje zalm zonder zalm, dat ik ontwikkelde voor een wedstrijd op de Horecava.

Lees verder
Voetafdruk

Cateren met steeds minder CO2

12-12-2019

Als je in een klein dorp woont, zoals ik, dan is het openbaar vervoer geen optie om op je werk te komen. Ik heb lang gezocht naar een motor met een minimale CO2-uitstoot. Want die uitstoot is een mooie maatstaf voor de keuzes die ik thuis én tijdens mijn werk voor Albron maak. CO2 is eigenlijk de beste graadmeter om je effect op het klimaat zo klein mogelijk te maken. Scoor je goed op CO2, dan houd je het in de meeste gevallen ook je bredere impact op het milieu binnen de perken. Daarom gebruik ik dat kengetal binnen Albron om te sturen op verduurzaming. Als onderdeel van duidelijke KPI’s.

Lees verder
Vloeibaar Koekje

Vloeibaar koekje bij de koffie

05-12-2019

Als je elke dag een kwart miljoen maaltijden serveert, kun je dan nog oog hebben voor die ene gast? Of voor een kleine groep met bijzondere behoeften en wensen? Ja, dat kan! Voor mensen die moeite hebben met slikken en kauwen of hun smaak kwijtraken bijvoorbeeld. Daar heb ik graag aandacht voor. 

Lees verder
Biebbeleving

Biebbeleving

21-11-2019

Toen mijn kinderen klein waren, zag ik het al. In de bibliotheek op het Amsterdamse Oosterdokseiland waren ze niet weg te slaan bij het Muizenhuis. Ze moesten en zouden de meer dan honderd kamertjes langs waar muizen taartjes bakken, met zakken sjouwen en portretten schilderen. Ik geloof dat daar mijn idee geboren werd om bibliotheken te helpen relevant te blijven en beleving te bieden. Met eten en drinken natuurlijk.   

Lees verder
Meer blog artikelen